Canotaj: Medalie de aur pentru România, în proba de dublu rame feminin, la Europene

Data:

Româncele Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au câştigat medaliile de aur în proba de dublu rame feminin, sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Bled (Slovenia), scrie Agerpres.

Vrînceanu şi Anghel se aflau pe locul al treilea după 500 de metri, apoi au urcat pe locul secund, dar cu 500 de metri înainte de final încă mai aveau de recuperat aproape două secunde faţă de olandeze.

România s-a impus cu timpul de 06 min 56 sec 40/100, fiind urmată de Olanda (Ymkje Clevering, Veronique Meester), 06 min 57 sec 56/100, şi de Spania (Aina Cid, Esther Briz Zamorano), 07 min 03 sec 56/100.

La patru rame masculin, românii Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci au încheiat pe locul al patrulea (05:53.39), devansaţi de Marea Britanie (05:49.34), Olanda (05:52.24) şi Franţa (05:53.12).

România are acum trei medalii de aur şi una de argint. Sâmbătă, echipajul feminin de patru rame, compus din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, a câştigat aurul, iar argintul a fost obţinut în proba masculină de 8+1 (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu). Duminică, Ionela Cozmiuc a câştigat aurul în proba de schif simplu categorie uşoară, iar Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au devenit campioane europene la dublu rame feminin.

România, care a aliniat 11 echipaje la Europenele din Slovenia, mai are reprezentanţi în alte trei finale pentru medalii programate duminică.

România a încheiat Europenele din 2022 de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Atletism: Campionul olimpic italian Marcell Jacobs se va antrena în Statele Unite pentru JO 2024

Sprinterul italian Marcell Jacobs, campionul olimpic en titre la 100 m, se va antrena sub comanda antrenorului Rana...

Handbal masculin: CSM Bucureşti, la prima sa înfrângere în acest campionat, la Constanţa

CSM Constanţa a învins-o pe CSM Bucureşti cu scorul de 28-26, duminică, pe teren propriu, într-un meci din...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu – Sunt ferm convins că ne vom atinge obiectivele privind calificările la JO 2024

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că este încrezător că obiectivele privind...

Fotbal: Dragoş Iancu (AFC Hermannstadt), după operaţie – În 3-4 luni voi reveni pe teren

Mijlocaşul Dragoş Iancu, de la AFC Hermannstadt, operat luni după o fractură deschisă de peroneu la piciorul stâng,...