Camelia Potec: Trofeul de sportivul anului primit de David Popovici este binemeritat

Data:

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, că titlul de cel mai bun sportiv al anului 2022 primit de înotătorul David Popovici în cadrul galei organizate de Ministerul Sportului este binemeritat ţinând cont de rezultatele obţinute de el, potrivit Agerpres.

„Trofeul de sportivul anului primit de David Popovici este binemeritat. El a fost şi sportivul lumii în nataţie. Sperăm noi ca de acum încolo să reuşească să îşi îmbunătăţească timpii, iar rezultatele să fie şi mai bune. Pentru el, este adevărat, sunt doar două competiţii majore internaţionale, Mondialele şi Europenele de la noi, de la Otopeni (n.r. – în bazin scurt). Dar cred că are nevoie de un an de respiro. El are obiective mari, îşi doreşte să continue ce a început să spun aşa în 2019, pentru că atunci a început parcursul lui. Dar obiectivul lui principal rămân Jocurile Olimpice de la Paris din 2024”, a spus Potec.

Întrebată dacă România îl poate pierde pe David Popovici în cazul în care acesta decide să urmeze cursurile unei universităţi din străinătate, preşedinta a răspuns: „E mult spus că România îl poate pierde pe David Popovici. El s-a născut în România şi este cetăţean român. Acum că pregătirea lui se va realiza în altă ţară sau în România, asta contează mai puţin. Ce este sigur este că David a spus că rămâne în România alături de antrenorul lui pentru Jocurile Olimpice de la Paris. El ne-a dat asigurări în acest sens. Acum, după Jocurile de la Paris depinde foarte mult de ce se întâmplă acolo. Întotdeauna planurile de pregătire şi discuţiile pe care le avem, inclusiv de finanţare şi de pregătire le avem pe câte un ciclu olimpic”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...