Camelia Potec: Nu este un buget cu care să putem termina anul

Data:

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, pentru Agerpres că bugetul pe 2023 va ajunge doar până în luna august şi va fi nevoie de o suplimentare pentru acoperirea ultimelor luni.

Ministerul Sportului a alocat FRNPM un buget de 6,48 milioane de lei, al doilea ca mărime între federaţiile sportive din ţară, cu o creştere de circa 600.000 lei faţă de cel din 2022 (5,8 milioane de lei).

”Ce putem să spunem este că, bineînţeles, cererea noastră a fost mult, mult mai mare. Bugetul este cu aproximativ 600.000 de de lei mai mult decât la începutul anului anului trecut şi putem să spunem că, aşa cum a fost şi anul trecut, până în luna august inclusiv am putea să ne să ne descurcăm, având în vedere că avem mai puţine competiţii în această vară. Dar nu este un buget cu care să putem termina anul, bineînţeles, ştiind că este un an preolimpic şi sunt multe cantonamente acum. Noi am încheiat anul trecut cu un buget cheltuit de nouă milioane de lei, pentru că s-au mai făcut suplimentări pe parcursul anului. Noi am pornit anul cu 5,8 milioane lei şi foarte multe federaţii au pornit cu o sumă, dar apoi au mai primit la suplimentare. Unii au primit de două ori, de trei ori, alţii au primit o dată şi sumele la final au fost diferite. Acum avem un buget un pic mai mare ca anul trecut de la început, ne vom descurca cu această sumă pentru că în vara aceasta avem competiţii mai puţine la care participăm, dar vom avea nevoie de o suplimentare din toamna anului acesta”, a spus Camelia Potec.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...