Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor în 2026

Data:

Puskas Arena din Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor la fotbal în 2026, în timp ce finala din 2027 ar putea avea loc la Milano dacă stadionul San Siro va fi renovat între timp, a decis miercuri UEFA, informează AFP.

Următoarele două gazde ale finalei Ligii Campionilor sunt deja cunoscute: Londra, unde Borussia Dortmund şi Real Madrid se vor întâlni pe 1 iunie, apoi Munchen pe 31 mai 2025 pentru prima ediţie în care Liga Campionilor va avea un nou format.

Reunit la Dublin cu câteva ore înainte de finala Europa League dintre Bayer Leverkusen şi Atalanta Bergamo, comitetul executiv al UEFA a amânat decizia sa finală pentru anul 2027 până pe 24 septembrie, aşteptând ca Federaţia italiană de fotbal „să prezinte informaţii despre planurile de renovare a stadionului San Siro”.

Tot joi, comitetul executiv a decis că finala Europa League va avea loc în 2026 la Istanbul, iar cea din 2027 la Frankfurt. Finala Conference League se va disputa în 2026 la Leipzig, iar în 2027 Istanbul.

În ceea ce priveşte fotbalul feminin, Oslo va găzdui finala Ligii Campionilor din 2026, în timp ce finala din 2027 rămâne în suspans. Germania a primit deja organizarea unor finale de cupă europeană în 2026 şi 2027, „astfel încât candidatura oraşului Stuttgart nu poate fi acceptată”, a explicat UEFA.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a amintit, pe site-ul său, de candidatura Arenei Naţionale din Bucureşti pentru a găzdui finala Europa League în 2026 sau 2027.

„FRF s-a înscris în această cursă cu candidatura Arenei Naţionale pentru găzduirea Finalei UEFA Europa League în 2026 sau 2027. Bucureştiul a fost devansat de Istanbul şi de Frankfurt. Federaţia Română de Fotbal va face eforturi să deruleze proiectele antamate cu ocazia candidaturii în direcţiile Fotbal, Business, Comunitate, Sustenabilitate şi Inovaţie. Acestea formează platforma prin care contribuim la dezvoltarea cluburilor de fotbal din România. De asemenea, FRF va continua să candideze pentru găzduirea unor importante competiţii fotbalistice internaţionale”, a indicat Federaţia Română de Fotbal. „Următorul turneu organizat în România este UEFA EURO U19 din 2025”, a adăugat FRF.

Arena Naţională din Bucureşti a găzduit finala Europa League din 2012, câştigată de Atletico Madrid în faţa lui Athletic Bilbao (3-0).

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: Belgia e un adversar colosal

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...

Fotbal – EURO 2024: Albanezul Daku regretă scandările de la finalul meciului cu Croaţia

Mirlind Daku, fotbalistul naţionalei Albaniei, şi-a cerut scuze vineri pentru că a proferat scandări îndreptate împotriva Macedoniei de...

Tenis: Germanul Zverev, în semifinale la Halle

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, locul 4 mondial, favorit numărul 2, s-a calificat vineri în semifinalele turneului...

EURO 2024: Jucătorii Ucrainei au arătat o altă stare de spirit, a spus Rebrov după victoria cu Slovacia

Fotbaliştii naţionalei Ucrainei au arătat o altă stare de spirit faţă de meciul pierdut luni împotriva României, a...