Britanicul Adam Pengilly, fost membru CIO, vrea suspendarea Comitetului olimpic rus

Data:

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) ar trebui să ia măsuri mult mai dure faţă de Comitetul olimpic rus, chiar şi suspendarea acestuia, nu doar să rămână la stadiul de a recomanda sancţiuni, spune britanicul Adam Pengilly, fost membru al forului internaţional olimpic, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Pengilly, fost component al echipei britanice de skeleton şi membru al CIO din 2010 până în 2018, s-a pronunţat pentru acţiuni mult mai dure împotriva Rusiei.

În 2016, Pengilly a cerut o interdicţie generală a Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din cauza scandalului de dopaj care a urmat JO de la Soci din 2014. El a votat împotriva recomandării Comitetului executiv al CIO de a lăsa federaţiile internaţionale să decidă dacă vor accepta sau nu sportivi ruşi la Olimpiada din Brazilia.

În contextul invaziei ruse în Ucraina, mai multe federaţii sportive au mutat evenimentele care au fost iniţial plasate în Rusia, iar unele au acceptat participarea sportivilor ruşi şi belaruşi sub drapel neutru.

„În prezent, CIO doar a recomandat federaţiilor să analizeze posibilitatea suspendării ruşilor şi belaruşilor din competiţii. CIO nu a suspendat Comitetul olimpic rus. Nu înţeleg de ce spun altora să o facă, dar ei nu o fac. Unii ar putea descrie asta ca fiind ipocrit. Cred că este necesar ca CIO să anunţe personal şi oficial suspendarea Comitetului olimpic rus”, a spus Pengilly.

El a fost de părere, încercând să găsească o explicaţie la atitudinea CIO, că Rusia are o mare influenţă asupra sportului la nivel mondial, şi foarte probabil la nivelul CIO.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ladislau Boloni: Metz rămâne un club care formează jucători

FC Metz rămâne un club care formează jucători, a declarat românul Ladislau Boloni, antrenorul echipei franceze, în opinia...

Ministrul Novak, despre cazul de dopaj al Mariei Boldor: Fiecare sportiv e răspunzător pentru ceea ce are în corp

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, că...

David Popovici şi Simona Radiş, desemnaţi sportivii anului 2022 în cadrul Galei organizate de Ministerul Sportului

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 m liber, şi canotoarea...

Steaua a fost eliminată din Cupa Challenge, după 2-3 cu Olympiakos

Steaua Bucureşti a fost eliminată din Cupa Challenge la volei masculin, după ce a fost învinsă de formaţia...