Britanicul Adam Pengilly, fost membru CIO, vrea suspendarea Comitetului olimpic rus

Data:

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) ar trebui să ia măsuri mult mai dure faţă de Comitetul olimpic rus, chiar şi suspendarea acestuia, nu doar să rămână la stadiul de a recomanda sancţiuni, spune britanicul Adam Pengilly, fost membru al forului internaţional olimpic, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Pengilly, fost component al echipei britanice de skeleton şi membru al CIO din 2010 până în 2018, s-a pronunţat pentru acţiuni mult mai dure împotriva Rusiei.

În 2016, Pengilly a cerut o interdicţie generală a Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din cauza scandalului de dopaj care a urmat JO de la Soci din 2014. El a votat împotriva recomandării Comitetului executiv al CIO de a lăsa federaţiile internaţionale să decidă dacă vor accepta sau nu sportivi ruşi la Olimpiada din Brazilia.

În contextul invaziei ruse în Ucraina, mai multe federaţii sportive au mutat evenimentele care au fost iniţial plasate în Rusia, iar unele au acceptat participarea sportivilor ruşi şi belaruşi sub drapel neutru.

„În prezent, CIO doar a recomandat federaţiilor să analizeze posibilitatea suspendării ruşilor şi belaruşilor din competiţii. CIO nu a suspendat Comitetul olimpic rus. Nu înţeleg de ce spun altora să o facă, dar ei nu o fac. Unii ar putea descrie asta ca fiind ipocrit. Cred că este necesar ca CIO să anunţe personal şi oficial suspendarea Comitetului olimpic rus”, a spus Pengilly.

El a fost de părere, încercând să găsească o explicaţie la atitudinea CIO, că Rusia are o mare influenţă asupra sportului la nivel mondial, şi foarte probabil la nivelul CIO.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Arte marţiale: Românii, premianți la Campionatul Mondial de Shotokan Karate – Tokio 2023

Luni, 27 noiembrie 2023, au revenit din Japonia sportivii români care au participat la al 16-lea Campionat Mondial...

Fotbal: Brigada arbitrului Istvan Kovacs, la a treia delegare în grupele Ligii Campionilor

Brigada de arbitri condusă de Istvan Kovacs a fost delegată de UEFA să conducă, pentru a treia oară...

Fotbal: Universitatea Cluj a învins-o pe Rapid în Giuleşti, cu 3-2, în Superligă

Universitatea Cluj a învins-o pe Rapid Bucureşti cu scorul de 3-2 (1-2), luni seara, în Giuleşti, în ultimul...

Tenis: Clasamentul WTA – România are din nou patru jucătoare în top 100

Nicio schimbare nu s-a produs faţă de săptămâna trecută în primele 40 de locuri ale clasamentului mondial al...