Biatlon: Johannes Boe, învingător în proba de mass start la Mondiale, a egalat recordul lui Bjoerndalen

Data:

Norvegianul Johannes Boe a încheiat învingător duminică în proba masculină de mass start la Campionatele Mondiale de biatlon de la Nove Mesto (Cehia), şi, cu 20 de titluri obţinute de-a lungul anilor la această competiţie, a egalat recordul gloriosului său compatriot Ole Einar Bjoerndalen, informează AFP, scrie Agerpres.

Mare favorit, Johannes Boe a dominat cursa şi a cucerit al treilea său titlu la Mondialele din Cehia, după individual şi sprint.

Biatlonistul de 30 de ani va trebui să aştepte ediţia 2025 a Mondialelor pentru a-l depăşi pe ilustrul său înaintaş, care păstrează un mic avantaj în ce priveşte totalul medaliilor: Johannes Boe are 38 de medalii la această competiţie, în timp ce Ole Einar Bjoerndalen are 45 (20 de aur, 14 de argint, 11 de bronz).

Johannes Boe s-a impus în faţa letonului Andrejs Rastorgujevs, care a obţinut medalia de argint, prima din cariera sa la acest nivel, la vârsta de 35 de ani. Locul trei a revenit francezului Quentin Fillon Maillet, ce a rezistat presiunii exercitat de fratele mai mare al lui Boe. Tarjei Boe, în vârstă de 35 de ani, a ocupat în final locul 4.

Johannes Boe, cu timpul de 34:50.2, a fost mai rapid cu 15.1 decât Andrejs Rastorgujevs şi cu 33.0 decât Quentin Fillon Maillet.

După ultima cursă, Franţa a ieşit vicctorioasă de la aceste Mondiale, cu 13 medalii, dintre care şase de aur, şi a doborât astfel recordul de 11 medalii stabilit la ediţia din 2016 de la Oslo, notează AFP.
AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...