Auto: Instanţa a stabilit că fostul preşedinte al FIA, Max Mosley, s-a sinucis

Data:

Fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Max Mosley, decedat în 2021 la vârsta de 81 de ani, s-a sinucis după ce a aflat că nu mai are mult timp de trăit din cauza unui cancer, a declarat, marţi, responsabilul cu ancheta privind moartea acestuia, informează AFP, citat de Agerpres.

În cursul audierii în faţa instanţei londoneze, Fiona Wilcox, responsabilă cu determinarea cauzelor decesului, a explicat că a concluzionat sinuciderea cu o armă de foc, având drept factor declanşator limfomul de care suferea, un cancer care afectează sistemul imunitar.

„Am convingerea că Max Mosley nu ar fi recurs la un astfel de gest dacă nu era suferind în stadiu terminal, într-o stare jalnică şi invalid”, a declarat aceasta.

Mosley a fost diagnosticat în 2019 şi a încercat „toate variantele posibile de tratament”, dar fără efect, fiind plasat într-un centru de terapie paliativă.

Fost preşedinte al FIA din 1993 până în 2009, Mosley a dominat scena sportului automobilistic mondial timp de un sfert de secol.

Max Mosley a cedat şefia FIA lui Jean Todt în 2009, după ce s-a aflat în centrul unui scandal denumit „orgia nazistă”, după difuzarea unor fotografii şi imagini video de la o şedinţă de sado-masochism unde apărea alături de cinci tinere prostituate, vorbind în germană. Unele dintre tinere erau în uniforme de prizonier, altele în uniformă nazistă, în special din Luftwaffe.

În iulie 2008, acesta a obţinut despăgubiri de 76.000 de euro, reprezentând daune morale, de la publicaţia News of the World, la originea acestei dezvăluiri. Dar justiţia britanică a considerat că scenele cu pricina nu prezentau caracter nazist.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...