Auto: Instanţa a stabilit că fostul preşedinte al FIA, Max Mosley, s-a sinucis

Data:

Fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Max Mosley, decedat în 2021 la vârsta de 81 de ani, s-a sinucis după ce a aflat că nu mai are mult timp de trăit din cauza unui cancer, a declarat, marţi, responsabilul cu ancheta privind moartea acestuia, informează AFP, citat de Agerpres.

În cursul audierii în faţa instanţei londoneze, Fiona Wilcox, responsabilă cu determinarea cauzelor decesului, a explicat că a concluzionat sinuciderea cu o armă de foc, având drept factor declanşator limfomul de care suferea, un cancer care afectează sistemul imunitar.

„Am convingerea că Max Mosley nu ar fi recurs la un astfel de gest dacă nu era suferind în stadiu terminal, într-o stare jalnică şi invalid”, a declarat aceasta.

Mosley a fost diagnosticat în 2019 şi a încercat „toate variantele posibile de tratament”, dar fără efect, fiind plasat într-un centru de terapie paliativă.

Fost preşedinte al FIA din 1993 până în 2009, Mosley a dominat scena sportului automobilistic mondial timp de un sfert de secol.

Max Mosley a cedat şefia FIA lui Jean Todt în 2009, după ce s-a aflat în centrul unui scandal denumit „orgia nazistă”, după difuzarea unor fotografii şi imagini video de la o şedinţă de sado-masochism unde apărea alături de cinci tinere prostituate, vorbind în germană. Unele dintre tinere erau în uniforme de prizonier, altele în uniformă nazistă, în special din Luftwaffe.

În iulie 2008, acesta a obţinut despăgubiri de 76.000 de euro, reprezentând daune morale, de la publicaţia News of the World, la originea acestei dezvăluiri. Dar justiţia britanică a considerat că scenele cu pricina nu prezentau caracter nazist.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European U21 va avea loc la Ateneul Român din Bucureşti

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final ale Campionatului European U21, programat între 21 iunie şi 8 iulie...

Pirateria a provocat în ultimii trei ani daune de peste un miliard de euro în Serie A

Directorul executiv al Serie A, Luigi De Siervo, a dezvăluit că pirateria a provocat în ultimii trei ani...

Cristian Săpunaru, suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a FRF. FC U Craiova, amendă de 52.500 de lei

Căpitanul echipei Rapid Bucureşti, Cristian Săpunaru, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal...

Echipa naţională de rugby a României va disputa în noiembrie meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa

Echipa naţională de rugby a României va disputa trei meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa în luna...