Atletism: Ştafeta mixtă, noua probă de marş inclusă în programul Jocurilor Olimpice

Data:

O nouă probă de marş, ştafeta mixtă maraton, îşi va face debutul la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august 2024), a anunţat sâmbătă Federaţia internaţională de atletism într-un comunicat, informează AFP, scrie Agerpres.

Disputată pe distanţa unui curse de maraton (42,195 km), această probă va reuni la start 25 de echipe formate din câte doi alergători, un bărbat şi o femeie, care vor parcurge, alternativ, câte două porţiuni puţin mai mari de 10 km, a explicat World Athletics.

Evenimentul va avea loc în data de 7 august 2024, pe acelaşi traseu care va găzdui şi celelalte probe de marş din cadrul JO 2024, în apropierea Turnului Eiffel.

„Acest format este conceput pentru a fi inovator, dinamic şi imprevizibil. Va fi uşor de înţeles pentru telespectatori şi va fi interesant de urmărit”, a declarat Jon Ridgeon, directorul executiv al World Athletics.

„Distanţa de maraton a fost aleasă datorită popularităţii sale în lumea atletismului şi pentru ceea ce reprezintă în istoria Jocurilor Olimpice”, se mai precizează în comunicat.

Conform World Athletics, criteriile de calificare pentru proba de ştafetă mixtă de marş „vor fi anunţate în curând”.

Acest nou eveniment înlocuieşte proba masculină de 50 km marş, aflată în programul olimpic din 1932 şi a cărei dispariţie a fost deja oficializată după Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara lui 2021.

În programul JO 2024 vor figura trei probe de marş: 20 km masculin, 20 km feminin şi această ştafetă, dintr-un total de 48 de probe de atletism (23 masculine, 23 feminine şi două mixte – 4×400 m şi ştafeta mixtă de marş).
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Cine vrea să plece de la Liverpool este liber să o facă, spune antrenorul Klopp

Antrenorul echipei Liverpool, Juergen Klopp, a declarat sâmbătă că orice jucător care doreşte să plece de pe Anfield...

Fotbal: Manchester United şi-a asigurat calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor

Manchester United şi-a asigurat ultimul bilet furnizat de prima ligă engleză pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor la...

Handbal feminin: Dunărea Brăila şi-a asigurat calificarea în EHF European League

HC Dunărea Brăila şi-a asigurat calificarea în sezonul viitor al competiţiei EHF European League, după ce a învins-o...

Fotbal: FC U Craiova a învins-o pe FC Voluntari la loviturile de departajare, în primul baraj pentru Europa Conference League

FC U Craiova a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, vineri seara,...