Atletism: Elvețianca Mujinga Kambundji, campioană mondială în sală la 60 de metri

Data:

Elveţianca Mujinga Kambundji (29 ani) a cucerit în premieră titlul de campioană mondială în sală la 60 m, vineri seara la Belgrad, unde a reuşit cea mai bună performanţă mondială a sezonului pe această distanţă (6 sec 96/100), anunță Agerpres.

Kambundji a reuşit să se impună în faţa americancelor Mikiah Brisco (6 sec 99/100 Şi Marybeth Sant-Price (7 sec 04/100; medaliate cu argint, respectiv bronz.

Reprezentanta României în această probă, Marina Andreea Baboi, s-a oprit în serii, unde a ocupat doar locul 35 din 47 de atlete, fiind cronometrată cu timpul de 7 sec 38/100.

Capitala Serbiei găzduieşte primele Campionate Mondiale de atletism pentru seniori de la debutul pandemiei de coronavirus, la care participă peste 700 de sportivi din întreaga lume.

Primul atlet care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Belgrad a fost cubanezul Lazaro Martinez, care s-a impus în concursul masculin de triplusalt cu 17,64 m. Medalia de argint a revenit portughezului Pedro Pichardo (17,46 m), iar cea de bronz americanului Donald Scott (17,21 m).

Campionul olimpic grec Miltiadis Tentoglou a câştigat proba de săritură în lungime, cu 8,55 m (cea mai bună performanţă mondială a sezonului), devansându-i pe suedezul Thobias Montler (8,38 m) şi pe americanul Marquis Dendy (8,27 m).

Titlul mondial în concursul feminin de aruncarea greutăţii a revenit portughezei Auriol Dongmo, cu 20,43 m. Americanca Chase Ealey s-a clasat pe locul secund, cu 20,21 m, în timp ce treapta a treia a podiumului a fost ocupată de olandeza Jessica Schilder, cu 19,48 m.

Belgianca Noor Vidts a devenit campioană a lumii la pentatlon indoor, cu 4.929 puncte, în timp ce medalia de argint a intrat în posesia polonezei Adrianne Sulek, cu 4.851 puncte.

Finala feminină de 3.000 m a fost dominată de etiopianca Lemlem Hailu, cu timpul de 8 min 41 sec 82/100, urmată de americanca Elinor Purrier St. Pierre (8 min 42 sec 04/100) şi de etiopianca Ejgayehu Taye (8 min 42 sec 23/100).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European U21 va avea loc la Ateneul Român din Bucureşti

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final ale Campionatului European U21, programat între 21 iunie şi 8 iulie...

Pirateria a provocat în ultimii trei ani daune de peste un miliard de euro în Serie A

Directorul executiv al Serie A, Luigi De Siervo, a dezvăluit că pirateria a provocat în ultimii trei ani...

Cristian Săpunaru, suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a FRF. FC U Craiova, amendă de 52.500 de lei

Căpitanul echipei Rapid Bucureşti, Cristian Săpunaru, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal...

Echipa naţională de rugby a României va disputa în noiembrie meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa

Echipa naţională de rugby a României va disputa trei meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa în luna...