Atletism: Elvețianca Mujinga Kambundji, campioană mondială în sală la 60 de metri

Data:

Elveţianca Mujinga Kambundji (29 ani) a cucerit în premieră titlul de campioană mondială în sală la 60 m, vineri seara la Belgrad, unde a reuşit cea mai bună performanţă mondială a sezonului pe această distanţă (6 sec 96/100), anunță Agerpres.

Kambundji a reuşit să se impună în faţa americancelor Mikiah Brisco (6 sec 99/100 Şi Marybeth Sant-Price (7 sec 04/100; medaliate cu argint, respectiv bronz.

Reprezentanta României în această probă, Marina Andreea Baboi, s-a oprit în serii, unde a ocupat doar locul 35 din 47 de atlete, fiind cronometrată cu timpul de 7 sec 38/100.

Capitala Serbiei găzduieşte primele Campionate Mondiale de atletism pentru seniori de la debutul pandemiei de coronavirus, la care participă peste 700 de sportivi din întreaga lume.

Primul atlet care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Belgrad a fost cubanezul Lazaro Martinez, care s-a impus în concursul masculin de triplusalt cu 17,64 m. Medalia de argint a revenit portughezului Pedro Pichardo (17,46 m), iar cea de bronz americanului Donald Scott (17,21 m).

Campionul olimpic grec Miltiadis Tentoglou a câştigat proba de săritură în lungime, cu 8,55 m (cea mai bună performanţă mondială a sezonului), devansându-i pe suedezul Thobias Montler (8,38 m) şi pe americanul Marquis Dendy (8,27 m).

Titlul mondial în concursul feminin de aruncarea greutăţii a revenit portughezei Auriol Dongmo, cu 20,43 m. Americanca Chase Ealey s-a clasat pe locul secund, cu 20,21 m, în timp ce treapta a treia a podiumului a fost ocupată de olandeza Jessica Schilder, cu 19,48 m.

Belgianca Noor Vidts a devenit campioană a lumii la pentatlon indoor, cu 4.929 puncte, în timp ce medalia de argint a intrat în posesia polonezei Adrianne Sulek, cu 4.851 puncte.

Finala feminină de 3.000 m a fost dominată de etiopianca Lemlem Hailu, cu timpul de 8 min 41 sec 82/100, urmată de americanca Elinor Purrier St. Pierre (8 min 42 sec 04/100) şi de etiopianca Ejgayehu Taye (8 min 42 sec 23/100).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...