Atletism: Elvețianca Mujinga Kambundji, campioană mondială în sală la 60 de metri

Data:

Elveţianca Mujinga Kambundji (29 ani) a cucerit în premieră titlul de campioană mondială în sală la 60 m, vineri seara la Belgrad, unde a reuşit cea mai bună performanţă mondială a sezonului pe această distanţă (6 sec 96/100), anunță Agerpres.

Kambundji a reuşit să se impună în faţa americancelor Mikiah Brisco (6 sec 99/100 Şi Marybeth Sant-Price (7 sec 04/100; medaliate cu argint, respectiv bronz.

Reprezentanta României în această probă, Marina Andreea Baboi, s-a oprit în serii, unde a ocupat doar locul 35 din 47 de atlete, fiind cronometrată cu timpul de 7 sec 38/100.

Capitala Serbiei găzduieşte primele Campionate Mondiale de atletism pentru seniori de la debutul pandemiei de coronavirus, la care participă peste 700 de sportivi din întreaga lume.

Primul atlet care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Belgrad a fost cubanezul Lazaro Martinez, care s-a impus în concursul masculin de triplusalt cu 17,64 m. Medalia de argint a revenit portughezului Pedro Pichardo (17,46 m), iar cea de bronz americanului Donald Scott (17,21 m).

Campionul olimpic grec Miltiadis Tentoglou a câştigat proba de săritură în lungime, cu 8,55 m (cea mai bună performanţă mondială a sezonului), devansându-i pe suedezul Thobias Montler (8,38 m) şi pe americanul Marquis Dendy (8,27 m).

Titlul mondial în concursul feminin de aruncarea greutăţii a revenit portughezei Auriol Dongmo, cu 20,43 m. Americanca Chase Ealey s-a clasat pe locul secund, cu 20,21 m, în timp ce treapta a treia a podiumului a fost ocupată de olandeza Jessica Schilder, cu 19,48 m.

Belgianca Noor Vidts a devenit campioană a lumii la pentatlon indoor, cu 4.929 puncte, în timp ce medalia de argint a intrat în posesia polonezei Adrianne Sulek, cu 4.851 puncte.

Finala feminină de 3.000 m a fost dominată de etiopianca Lemlem Hailu, cu timpul de 8 min 41 sec 82/100, urmată de americanca Elinor Purrier St. Pierre (8 min 42 sec 04/100) şi de etiopianca Ejgayehu Taye (8 min 42 sec 23/100).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...