Atletism: Armand Duplantis a stabilit un nou record mondial la săritura cu prăjina

Data:

Suedezul Armand Duplantis a stabilit un nou record mondial la săritura cu prăjina, sărind peste ştacheta înălţată la 6,20 m, duminică la Belgrad, în cadrul Campionatelor Mondiale de atletism în sală, ediţia 2022, anunță Agerpres.

Duplantis (22 ani), campion olimpic în vara trecută, la Tokyo, a îmbunătăţit astfel cu un centimetru recordul pe care îl realizase în urmă cu două săptămâni, cucerind cu această ocazie primul titlu mondial indoor din cariera sa.

El i-a devansat în finala mondială din capitala Serbiei pe brazilianul Thiago Braz (5,95 m) şi pe americanul Chris Nilsen (5,90 m).

După două încercări ratate, Duplantis a reuşit să treacă la 6,20 m din a treia tentativă. Este pentru a treia oară când atletul suedez a îmbunătăţit recordul mondial, de care l-a deposedat pe francezul Renaud Lavillenie în februarie 2020.

Campion olimpic (2021) şi campion european în aer liber (2018) şi în sală (2021), Armand Duplantis nu reuşise să câştige până acum titlul de campion al lumii. El va încerca în această vară, la Eugene (SUA), să obţină medalia de aur şi la Mondialele în aer liber, singura care mai lipseşte acum din palmaresul său.

Finala probei feminine de săritură în lungime din cadrul CM de la Belgrad a fost câştigată de sârboaica Ivana Vuleta, cu 7,06 m, urmată de nigerianca Ese Brume (6,85 m) şi britanica Lorraine Ugen (6,82 m).

Reprezentanta României, Florentina Costina Iuşco, s-a clasat pe locul 14, cu o săritură de 6,24 m.

La 60 m garduri masculin, victoria a revenit americanului Grant Holloway, în 7 sec 39/100, la două ore după ce reuşise să egaleze propriul record mondial (7 sec 29/100), în semifinalele acestei probe. Medalia de argint a revenit francezului Pascal Martinot-Lagarde (7 sec 50/100), iar cea de bronz unui alt sprinter din Statele Unite, Jarret Eaton (7 sec 53/100).

Sud-coreeanul Woo Sanghyeok a făcut istorie la Belgrad, unde a câştigat concursul masculin de săritură în înălţime, cu o performanţă de 2,34 m, oferind ţării sale prima medalie de aur la un Campionat Mondial de atletism în sală. Woo S-a impus în faţa elveţianului Loic Gash şi a italianului Gianmarco Tamberi, ambii cu 2,31 m.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship pentru a 19-a oară

Naţionala de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en-titre, a învins, la Durban, reprezentativa Argentinei, cu scorul...

Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea

Ciclistul belgian Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea, după ce a încheiat pe primul loc cursa...

Jack Miller a câştigat Marele Premiu al Japoniei. Quartararo se menţine lider la general

Pilotul australian Jack Miller (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Japoniei la clasa-regină a motociclismului viteză - MotoGP...

Eliud Kipchoge a câştigat Maratonul de la Berlin și a stabilit un nou record mondial

Eliud Kipchoge, campion olimpic, a câştigat maratonul de la Berlin, stabilind un nou record mondial. Kenyanul afost cronometrat...