Atletism: Armand Duplantis a stabilit un nou record mondial la săritura cu prăjina

Data:

Suedezul Armand Duplantis a stabilit un nou record mondial la săritura cu prăjina, sărind peste ştacheta înălţată la 6,20 m, duminică la Belgrad, în cadrul Campionatelor Mondiale de atletism în sală, ediţia 2022, anunță Agerpres.

Duplantis (22 ani), campion olimpic în vara trecută, la Tokyo, a îmbunătăţit astfel cu un centimetru recordul pe care îl realizase în urmă cu două săptămâni, cucerind cu această ocazie primul titlu mondial indoor din cariera sa.

El i-a devansat în finala mondială din capitala Serbiei pe brazilianul Thiago Braz (5,95 m) şi pe americanul Chris Nilsen (5,90 m).

După două încercări ratate, Duplantis a reuşit să treacă la 6,20 m din a treia tentativă. Este pentru a treia oară când atletul suedez a îmbunătăţit recordul mondial, de care l-a deposedat pe francezul Renaud Lavillenie în februarie 2020.

Campion olimpic (2021) şi campion european în aer liber (2018) şi în sală (2021), Armand Duplantis nu reuşise să câştige până acum titlul de campion al lumii. El va încerca în această vară, la Eugene (SUA), să obţină medalia de aur şi la Mondialele în aer liber, singura care mai lipseşte acum din palmaresul său.

Finala probei feminine de săritură în lungime din cadrul CM de la Belgrad a fost câştigată de sârboaica Ivana Vuleta, cu 7,06 m, urmată de nigerianca Ese Brume (6,85 m) şi britanica Lorraine Ugen (6,82 m).

Reprezentanta României, Florentina Costina Iuşco, s-a clasat pe locul 14, cu o săritură de 6,24 m.

La 60 m garduri masculin, victoria a revenit americanului Grant Holloway, în 7 sec 39/100, la două ore după ce reuşise să egaleze propriul record mondial (7 sec 29/100), în semifinalele acestei probe. Medalia de argint a revenit francezului Pascal Martinot-Lagarde (7 sec 50/100), iar cea de bronz unui alt sprinter din Statele Unite, Jarret Eaton (7 sec 53/100).

Sud-coreeanul Woo Sanghyeok a făcut istorie la Belgrad, unde a câştigat concursul masculin de săritură în înălţime, cu o performanţă de 2,34 m, oferind ţării sale prima medalie de aur la un Campionat Mondial de atletism în sală. Woo S-a impus în faţa elveţianului Loic Gash şi a italianului Gianmarco Tamberi, ambii cu 2,31 m.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Premier League investighează clubul Manchester City pentru încălcarea regulilor financiare

Clubul Manchester City face obiectul unei investigaţii conduse de o comisie independentă privind posibile încălcări ale regulilor financiare...

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...