Andrei Şevcenko crede că Ucraina merită să fie membră a Uniunii Europene

Data:

Fostul fotbalist Andrei Şevcenko a declarat că ţara sa, Ucraina, merită să fie membră a Uniunii Europene, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Şevcenko, fost selecţioner al echipei naţionale, a afirmat, în ediţia de marţi a cotidianului german Sueddeutsche Zeitung (SZ), că Ucraina plăteşte un preţ mare, în urma invadării sale de către armata rusă, pentru faptul că a aplicat pentru a deveni membru UE.

”Cert este următorul lucru: Ucraina apără valorile democratice ale UE şi libertatea. Ţara mea merită să fie parte a marii familii europene şi credeţi-mă, ţara mea are un mare potenţial de a întări Uniunea Europeană”, a subliniat Şevcenko.

Conducerea UE intenţionează să publice recomandarea sa la finalul acestei săptămâni în privinţa faptului dacă Ucraina ar trebui să îi fie acordat statutul de candidată UE la summitul european din 23-24 iunie.

Şevcenko, 45 de ani, a definit invadarea Ucrainei drept ”marele şoc” al vieţii sale.

Fostul atacant al echipelor AC Milan şi Chelsea locuieşte în Italia, unde a antrenat-o ultima oară pe Genoa şi a declarat că a cochetat cu revenirea în Ucraina.

Însă, acum Şevcenko încearcă să strângă fonduri în străinătate pentru a ajuta umanitar Ucraina, prin intermediul organizaţiei United24, înfiinţată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care adună fonduri pentru ajutorarea medicală, dar şi militară a ţării.

”Sunt concentrat pe ajutorarea medicilor şi spitalelor”, a precizat Şevcenko.

”Fiecare îşi are locul său, unii în prima linia, alţii în alte locuri. Cred că fac ceea ce trebuie”, a comentat fostul atacant.

Andrei Şevcenko a afirmat că a strâns un milion de lire sterline (1,2 milioane de dolari) din scoaterea la licitaţie a unor obiecte de colecţie, vânzarea de bilete la meciuri de fotbal pe Wembley şi din meciuri de golf cu jucători faimoşi la Lord’s Cricket Ground.

”Vreau să pornesc un alt proiect în curând pentru a aduce în prima linie mese de operaţie mobile şi ambulanţe”, a mai spus fostul fotbalist.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Adrian Mutu recunoaşte interesul pentru Coman şi Olaru de la FCSB

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Adrian Mutu, a recunoscut, joi, într-o conferinţă de presă, interesul clubului...

US Open se implică în ajutorul umanitar pentru Ucraina

US Open se va implica într-o campanie de conştientizare şi strângere de ajutoare umanitare pentru Ucraina, a anunţat...

Un tricou al legendei NBA Michael Jordan, oferit la licitaţie pentru o sumă între 3 şi 5 milioane dolari

Un tricou purtat de legendarul baschetbalist american Michael Jordan, în ultimul său sezon competiţional (1997-1998) cu Chicago Bulls,...

A debutat procesul dintre văduva lui Kobe Bryant şi municipalitatea din Los Angeles

Procesul dintre văduva fostului star al baschetului american Kobe Bryant şi municipalitatea din Los Angeles, ai cărei angajaţi...