Aleksandr Dolgopolov: „Organizatorilor turneului de la Roland Garros le lipseşte curajul”

Data:

Fostul jucător ucrainean de tenis Aleksandr Dolgopolov a declarat luni, într-un interviu acordat postului RTL, că organizatorilor turneului de la Roland Garros „le lipseşte curajul” prin faptul că le permit jucătorilor ruşi să participe la turneul de Mare Şlem şi a făcut apel la „excluderea Rusiei” din lumea tenisului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Federaţia franceză de tenis (FFT) a indicat, miercurea trecută, că turneul de la Roland Garros (22 mai-5 iunie) nu va fi închis pentru jucătorii ruşi, între care numărul doi mondial Daniil Medvedev, şi belaruşi.

„Organizatorilor le lipseşte curajul, ei nu vor să-şi asume eventuale consecinţe. Nu este suficient să spui că eşti împotriva războiului. Este un război împotriva naţiunii noastre, care afectează civili”, a declarat ucraineanul în vârstă de 33 de ani, revenit la Kiev la jumătatea lunii martie pentru a lupta pentru apărarea ţării.

Dolgopolov, câştigător a trei turnee din circuitul ATP, s-a declarat foarte afectat de situaţia de Ucraina pentru a se gândi la turneul parizian. „Să-mi fac probleme pentru Roland Garros astăzi este o glumă. Nimic nu este mai important decât viaţa oamenilor”, a adăugat el.

„Noi impunem o strictă neutralitate jucătorilor ruşi, belaruşi. Rămânem fideli principiului tuturor ministerelor Sportului din Uniunea Europeană şi din toate ţările cheie”, a afirmat, săptămâna trecută, directoarea generală a FFT, Amelie Oudea-Castera.

„Nu sancţionăm un sportiv individual decât dacă este selecţionat de ţara sa. Acesta este cadrul, îl respectăm”, a spus, la rândul său, preşedintele FFT, Gilles Moretton.

În afara organizatorilor de la Roland Garros, Aleksandr Dolgopolov a criticat şi responsabilii tenisului mondial.

„Eu am mai spus, ATP are o poziţie foarte laşă astăzi. Eu cred că lumea tenisului ia decizii care duc lipsă de curaj. Rusia trebuie să fie exclusă din tot ceea ce este gestionat de lumea liberă. Pentru că să spui ‘sunt împotriva războiului’, este total insuficient. Sportivii lor trebuie să condamne guvernul lor, să recunoască că este vorba de crime în masă”, a adăugat acesta.

Fostul jucător ucrainean a invitat, de asemenea, jucătorii ruşi să se desolidarizeze de guvernul lor şi să-şi afirme cu fermitate opoziţia faţă de război.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...

Fotbal: Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, are ”serioase probleme de sănătate”

Antrenorul echipei de fotbal Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, se confruntă cu ''serioase probleme de sănătate'' şi necesită îngrijire medicală...