Activistul italian care a pătruns pe teren cu un steag curcubeu a fost eliberat

Data:

Activistul italian, cu un steag curcubeu, care a pătruns pe teren la un meci la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, a fost eliberat, transmite DPA, citată de Agerpres.

Mario Ferri a postat un mesaj pe Instagram în care anunţă că ”nu există consecinţe legale, sunt liber”, mulţumind tuturor pentru susţinere. El a pătruns pe teren la meciul Portugalia – Uruguay (2-0) de luni, înainte de a fi preluat de stewarzi. Mesajele ”Salvaţi Ucraina” şi ”Respect pentru Femeile Iraniene” erau scrise pe tricoul său. Steagul curcubeu părea să aibă scris cuvântul ”pace” în limba italiană.

Culorile curcubeu au stârnit o controversă la Cupa Mondială din cauză că sunt un simbol al comunităţii LGBT+, în timp ce relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt interzise în Qatar.

FIFA a ameninţat cu sancţiuni sportive căpitanii celor şapte selecţionate europene care intenţionau să poarte banderole ”OneLove” pe teren, de susţinere a diversităţii, la presiunea gazdelor competiţiei.

Mai multor fani le-au fost confiscate obiecte în culorile curcubeului, banderole şi alte articole, în cursul primei faze a Cupei Mondiale.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Premier League investighează clubul Manchester City pentru încălcarea regulilor financiare

Clubul Manchester City face obiectul unei investigaţii conduse de o comisie independentă privind posibile încălcări ale regulilor financiare...

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...