Activistul care a pătruns pe teren cu un steag curcubeu, la Cupa Mondială, a explicat că a fost eliberat datorită lui Infantino

Data:

Activistul italian care a pătruns pe teren cu un steag curcubeu la un meci de la Cupa Mondială de fotbal 2022 a declarat pentru Reuters că preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a intervenit pentru a se asigura că el va fi eliberat de autorităţile qatariene, potrivit Agerpres.

Mario Ferri, supranumit Falco, a pătruns pe teren la meciul Portugalia – Uruguay (2-0) de pe 28 noiembrie, înainte de a fi oprit de stewarzi. Mesajele ”Salvaţi Ucraina” şi ”Respect pentru femeile iraniene” erau scrise pe tricoul său. Steagul curcubeu părea să aibă scris cuvântul ”pace” în limba italiană.

„Gianni Infantino este inteligent – Falco este liber, nicio problemă în Qatar”, a explicat el într-un interviu Zoom din locuinţa sa din Italia.

În opinia bărbatului în vârstă de 35 de ani, Infantino, care s-a născut în Elveţia, fiu al unor imigranţi italieni, a vrut să evite un incident diplomatic sau o acoperire mediatică negativă, aşa că a intervenit pentru a-l elibera.

Reuters a contactat FIFA pentru comentarii.

„Poliţiştii din Qatar sunt ca nişte domni, foarte prietenoşi, m-au întrebat dacă vreau apă, cafea, un croasant. Foarte prietenoşi”, a spus Ferri.

Italianul a spus că a fost în arest aproximativ o jumătate de oră, când a apărut brusc preşedintele FIFA.

„După ce am predat documentele mele personale poliţiei, am aşteptat şi în 30 de minute, Gianni Infantino, care este preşedintele FIFA, a venit să mă ajute”, a explicat el.

Ferri a spus că Infantino l-a recunoscut de când a mai pătruns pe teren, el susţinând că a recurs în total de unsprezece ori la astfel de acţiuni, inclusiv la Mondialul din 2010 şi cel din 2014.

„M-a întrebat: ‘De ce? Qatarul este foarte periculos pentru tine, dar am un plan să te ajut’. S-a dus să vorbească cu nişte oameni importanţi de la poliţia din Qatar, iar în 30 de minute sunt liber. Sunt liber, în afara stadionului”, a povestit italianul.

Ferri a dezvăluit că a lucrat în domeniul ajutorului umanitar în capitala Ucrainei, Kiev, în luna martie a acestui an, ceea ce a avut un efect profund asupra lui.

„Îmi amintesc totul, îmi amintesc de copiii care fugeau din case, de bătrânele şi de bătrânii care nu aveau case, mâncare sau apă. Pentru mine este foarte important să opresc războiul”, a spus el.

Ferri a părăsit Qatarul şi a spus că va continua cu protestele sale. „Încerc mereu să lupt pentru o lume nouă, nu vreau niciun război în lume. Vreau pace în lume”, a afirmat el.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...