FFF şi-a dat acordul pentru menţinerea clubului Bordeaux în Ligue 2

Data:

Clubul Girondins de Bordeaux a primit acordul definitiv al Comitetului Executiv al Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF) pentru menţinerea în Ligue 2, după propunerea Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Franţa (CNOSF), care a dat aviz favorabil, luni, informează cotidianul L’Equipe, potrivit Agerpres.

Girondins de Bordeaux, una dintre echipele de tradiţie din fotbalul francez, cu şase titluri de campioană naţională în palmares, a retrogradat sportiv în eşalonul secund la finalul sezonului trecut, după ce s-a clasat pe ultimul loc în Ligue 1.

Gruparea din sud-vestul Franţei nu a fost capabilă însă să demonstreze Direcţiei Naţionale de Control şi Gestiune (DNCG), „controlorul financiar” al fotbalului francez, că ar putea să-şi îndeplinească obligaţiile financiare în sezonul următor, astfel că a fost retrogradată în liga a treia pe 14 iunie, decizie confirmată în apel pe 5 iulie.

Reunit miercuri, Comitetul executiv al FFF a urmat recomandările Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Franţa de a reintegra echipa în Ligue 2.

În schimb, Comitetul Executiv al FFF a cerut DNCG să exercite un control financiar întărit şi regulat la club în cursul sezonului 2022-2023.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, la al 20-lea titlu de campioană naţională

CSA Steaua Bucureşti a cucerit al 20-lea său titlu de campioană naţională la polo pe apă, după ce...

Fotbal: Universitatea Craiova va juca barajul pentru Conference League

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (0-1), sâmbătă, pe teren propriu,...

Fotbal: CFR Cluj, vicecampioană a României

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a surclasat-o pe Farul Constanţa cu scorul de 5-1...

Formula 1: Oscar Piastri (McLaren) s-a impus în ultima sesiune de antrenamente libere de la Imola

Pilotul australian Oscar Piastri (McLaren) a dominat cea de-a treia ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui...