Înot: Record stabilit de chiliana Barbara Hernandez în apele îngheţate de la Capul Horn

Data:

Chiliana Barbara Hernandez, deţinătoarea triplei coroane în ape deschise, a intrat miercuri în Cartea Recordurilor, după ce a înotat trei mile marine, aproximativ 5.500 de metri, în jurul Capului Horn, în ape cu o temperatură de aproximativ 7 grade Celsius, informează EFE, potrivit Agerpres.

„Sirena de gheaţă”, cum este supranumită temerara înotătoare sud-americană, reuşise să stabilească pe 27 februarie un nou record pe viteză pe distanţa de o milă înotată (15 minute şi 3 secunde), în timpul unei traversări prin apele reci din regiunea Magallanes, între oceanele Pacific şi Atlantic.

Sportiva, în vârstă de 36 de ani, şi-a început aventura în oraşul Punta Arenas, în sudul extrem al ţării, de unde a călători cu avionul la Puerto Williams. De acolo, ea s-a îmbarcat pe o navă a marinei chiliene, care a dus-o la Capul Horn, unde a aşteptat o fereastră de timp favorabilă pentru tentativa sa.

„Mă simt fericită şi recunoscătoare pentru oportunitatea de a înota în ape atât de complexe şi semnificative. Mulţumesc echipajului navei PSG Isaza a marinei chiliene, precum şi echipei mele care mi-a permis să fiu în siguranţă”, a scris Barbara Hernandez pe contul său de Instagram.

În ţara sa, sportiva a parcurs înot, în 2 ore şi 11 minute, distanţa de 7 km în Lacul Chungara, cel mai înalt din lume, situat la peste 4.500 m deasupra nivelului mării.

Barbara Hernandez este prima femeie din Chile care are tripla coroană la înot în ape deschise, după ce a traversat Canalul Mânecii şi Canalul Santa Catalina în 2019, pe lângă faptul că a obţinut aurul înconjurând în jurul insulei Manhattan din New York, după ce a parcurs 47 de kilometri.

De asemenea, ea a făcut istorie fiind prima femeie care a traversat înot Canalul Beagle, o strâmtoare situată în Ţara de Foc, în sudul continentului american.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: CSA Steaua anunţă că palmaresul din perioada 1947-1998 îi aparţine

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anunţat că palmaresul echipei de fotbal Steaua din perioada 1947-1998, pe care...

Elisabeta Lipă: Generaţia de Aur trebuie să fie un model pentru actuala echipă naţională

Generaţia de Aur a fotbalului românesc ar trebui să fie un exemplu pentru actuala echipă naţională, a declarat,...

Fotbal: Victorie pentru FC Botoşani în prima manşă a barajului pentru Superligă

FC Botoşani a obţinut o victorie dramatică, 1-0 (0-0) cu CS Mioveni, vineri seara, pe teren propriu, în...

Baschet masculin: CSO Voluntari a câştigat medaliile de bronz în Liga Naţională

CSO Voluntari a câştigat medaliile de bronz în Liga Naţională de baschet masculin, după ce a învins-o pe...