FIFA a închis ancheta referitoare la Byron Castillo. Ecuador va juca la CM 2022

Data:

FIFA a anunţat vineri că a „închis procedura disciplinară”, fără să dicteze nicio sancţiune, vizându-l pe Byron Castillo, jucătorul utilizat de Ecuador a cărui naţionalitate era contestată de Federaţia chiliană de fotbal, adversara ecuadorienilor în preliminariile Cupei Mondiale 2022, informează AFP, potrivit Agerpres.

Chile a făcut imediat apel împotriva deciziei comisiei de disciplină a FIFA, aşa cum procedura o autorizează.

Respingând recursul Chile, forul fotbalistic mondial a confirmat calificarea Ecuadorului la Cupa Mondială din
Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

Chile a solicitat FIFA să ancheteze acuzaţiile că Ecuadorul a folosit un jucător neeligibil în preliminariile CM 2022.

Chile a încheiat pe locul 7 preliminariile din zona Americii de Sud, în timp ce Ecuadorul, ocupanta locului 4, s-a calificat la Mondialul din Qatar. Chile spera că Ecuadorul va fi sancţionat şi că va putea disputa Mondialul în locul său. Chile a remizat, 0-0, în Ecuador pe 5 septembrie 2021, apoi a fost învins acasă cu 2-0 pe 17 noiembrie 2021.

„După analizarea dosarelor depuse de toate părţile şi luând în considerare toate elementele care i-au fost prezentate, Comisia de disciplină a decis să închidă procedura iniţiată împotriva Federaţiei Ecuadoriene de Fotbal (FEF)”, a anunţat vineri FIFA într-un comunicat.

„Această decizie poate fi contestată la Comisia de Apel a FIFA”, a precizat organizaţia.

Federaţia chiliană a asigurat că „există nenumărate dovezi că jucătorul s-a născut în Columbia, în oraşul Tumaco pe 25 iulie 1995 şi nu pe 10 noiembrie 1998 în oraşul ecuadorian Playas”.

Federaţia ecuadoriană de fotbal (FEF) a respins aceste acuzaţii, asigurând că Byron Castillo este „înregistrat în mod corespunzător la autoritatea juridică competentă” şi are „toate actele în regulă”.

Fundaşul dreapta al echipei ecuadoriene Barcelona Guayaquil a jucat în cele două meciuri din preliminariile CM 2022 împotriva Chile. Dacă ar fi câştigat „la masa verde” cele două partide, Chile ar fi putut încheia pe locul 4 grupa de calificare, obţinând biletele pentru Mondialul din Qatar.

Castillo a evoluat în opt meciuri din preliminariile CM 2022.

Primele patru clasate din zona CONMEBOL s-au calificat direct la turneul final, iar a cincea, Peru, va juca un baraj intercontinental, urmând să întâlnească luni Australia.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

2 COMENTARII

  1. […] FIFA a anunţat vineri că a „închis procedura disciplinară”, fără să dicteze nicio sancţiune, vizându-l pe Byron Castillo, jucătorul utilizat de Ecuador a cărui naţionalitate era contestată de Federaţia chiliană de fotbal, adversara ecuadorienilor în preliminariile Cupei Mondiale 2022, informează AFP, potrivit sportalert.ro. […]

  2. […] FIFA a anunţat vineri că a „închis procedura disciplinară”, fără să dicteze nicio sancţiune, vizându-l pe Byron Castillo, jucătorul utilizat de Ecuador a cărui naţionalitate era contestată de Federaţia chiliană de fotbal, adversara ecuadorienilor în preliminariile Cupei Mondiale 2022, informează AFP, potrivit sportalert.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Iga Swiatek, calificare fara emotii în sferturi la Madrid (WTA)

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului...

FIFA şi UEFA ameninţă Spania cu sancţiuni după ce RFEF a fost plasată sub tutela guvernului

Cotidianul AS a dezvăluit luni că FIFA şi UEFA au lansat un ultimatum către guvernul spaniol, condus de...

Tenis: Tunisianca Ons Jabeur, calificată în sferturi la Madrid (WTA)

Tunisianca Ons Jabeur, cap de serie numărul opt, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de...

Fotbal: Rubiales neagă existenţa unor nereguli în contractul Supercupei Spaniei din Arabia Saudită

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), a negat, luni, că ar fi plătit comisioane...