Inter şi AC Milan au o nouă soluţie, construcţia unui stadion comun

Data:

Cluburile de fotbal Inter Milano şi AC Milan, care caută de patru ani o soluţie alternativă la stadionul San Siro, au revenit la un proiect de construcţie a unei noi arene pe care s-o folosească împreună, scrie AFP.

Reprezentanţii lui Inter şi AC Milan au fost primiţi recent la Roma de ministrul Culturii, Alessandro Giuli, şi de colegul său de la Sport, Andrea Abodi, să-şi prezinte cea mai recentă idee.

După ce iniţial fiecare club dorea să-şi construiască un stadion propriu, în San Donato Milanese pentru AC Milan şi în suburbiile Rozzano şi Assago pentru Inter, acum se propune construirea unei singure arene pe care să o împartă, ce va fi ridicată lângă stadionul lor actual.

Actualul stadion Giuseppe Meazza, o catedrală de beton cu 80.000 de locuri situată în cartierul San Siro, este depăşit faţă de cerinţele actuale.

Noul proiect prevede construirea unui stadion, a priori cu o capacitate de 60.000 de locuri, pe o parcare şi un parc care în prezent se învecinează cu San Siro care ar urma să fie la rândul său ”remodelat”, parţial demolat, cu crearea de noi facilităţi sportive şi spaţii verzi.

”Toate părţile implicate şi-au exprimat satisfacţia”, s-a bucurat primarul de Milano, Giuseppe Sala, la finalul întâlnirii de la Roma.

Primarul capitalei economice a Italiei este un actor major în această problemă spinoasă. San Siro, pe cale să devină monument catalogat, care nu poate fi deci distrus, aparţine oraşului Milano, la fel ca şi terenul pe care Inter şi AC Milan, foarte discrete în privinţa acestui nou proiect, vor trebui să-l achiziţioneze pentru 200 de milioane de euro.

Suporterii ambelor cluburi sunt îngrijoraţi de proiectul unui ”San Siro 2.0”: capacitatea acestuia ar fi mai mică cu peste 15.000 de locuri decât cea a actualului stadion, cu o creştere semnificativă a numărului de boxe şi tribune privatizate, care sunt foarte profitabile, a căror capacitatea ar fi crescută la 9.000 de locuri, sau chiar 13.500 pentru anumite meciuri.

”Pentru noi, noul stadion trebuie să aibă o capacitate de minim 70.000 de locuri (…), menţinând în acelaşi timp neschimbat numărul de locuri care nu sunt pentru ceea ce am putea numi elita, care poate plăti 1.000 de euro pentru un loc”, a rezumat Giuseppe Munafo, preşedintele AIMC, una dintre principalele asociaţii ale suporterilor AC Milan, deja foarte supărat pe clubul rossonero din cauza creşterii preţului biletelor.

În acest dosar cu multe necunoscute, există o certitudine: orice lucrare va trebui să aştepte cel puţin până în februarie 2026, pentru că San Siro va fi scena ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din acel an.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Borussia Dortmund, decimată de accidentări înainte de meciul cu Wolfsburg, din Cupa Germaniei

Borussia Dortmund este decimată de accidentări în ajunul meciului cu Wolfsburg, de marţi seara, din Cupa Germaniei, însă...

Clubul Real Madrid, convins că Vinicius Jr. nu va primi „Balonul de Aur”, boicotează ceremonia

Clubul Real Madrid, convins că atacantul său Vinicius Jr, deşi favorit, nu va fi primi luni seara trofeul...

Jamie Carragher îl compară pe Arteta cu Mourinho

Jamie Carragher, fostul fotbalist al lui Liverpool şi unul dintre cei mai reputaţi comentatori de televiziune din Anglia,...

Real Madrid a demarat demersurile pentru aducerea antrenorului Xabi Alonso în iunie

Conducerea clubului spaniol de fotbal Real Madrid intenţionează să renunţe la serviciile antrenorului Carlo Ancelotti la finalul acestui...