F1 – Marele Premiu al Mexicului va genera beneficii economice de peste 978 de milioane de dolari

Data:

Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului, care a avut loc duminică, va genera beneficii economice de peste 978 de milioane de dolari pentru capitala Mexicului, a anunţat ministrul Turismului din această ţară, Josefina Rodriguez, citată de EFE.

Reprezentanta guvernului mexican a precizat, într-un comunicat dat publicităţii, că beneficiile economice aşteptate de la evenimentul automobilistic desfăşurat în perioada 25-27 octombrie, pe circuitul Hermanos Rodriguez, vor fi cu 13,8 la sută mai mari decât la ediţia din 2023.

Responsabilul pentru politica turistică a ţării a precizat că de pe urma acestei competiţii automobilistice vor beneficia circa 225.000 de unităţi economice din Ciudad de Mexico, unde lucrează circa un milion de persoane.

Evenimentul, pe lângă promovarea unor sectoare din domeniul turismului şi gastronomiei, contribuie la generarea a peste 9.000 de locuri de muncă indirecte în capitala Mexicului.

Oficialul a mai precizat că în capitala Mexicului au fost prezenţi în acest weekend circa 238.000 de turişti, dintre care 55.000 de turişti străini, o cifră în creştere cu 2,8 la sută în comparaţie cu anul trecut.

Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr (Ferrari) a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului, desfăşurat duminică pe Autodromo Hermanos Rodriguez din Ciudad de Mexico, trecându-şi în palmares a patra victorie din carieră în cea mai importantă competiţie rezervată sporturilor cu motor.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Jamie Carragher îl compară pe Arteta cu Mourinho

Jamie Carragher, fostul fotbalist al lui Liverpool şi unul dintre cei mai reputaţi comentatori de televiziune din Anglia,...

Real Madrid a demarat demersurile pentru aducerea antrenorului Xabi Alonso în iunie

Conducerea clubului spaniol de fotbal Real Madrid intenţionează să renunţe la serviciile antrenorului Carlo Ancelotti la finalul acestui...

Simona Halep, învinsă în primul tur la Hong Kong (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, beneficiara unui wild card, a fost învinsă de chinezoaica Yue Yuan, cu...

Lewandowski (FC Barcelona), lider în clasamentul trofeului Gheata de Aur

Internaţionalul polonez Robert Lewandowski, atacantul echipei FC Barcelona, este lider al clasamentului trofeului Gheata de Aur, atribuit la...