Şarapova şi fraţii Bryan au fost incluşi în Hall of Fame al tenisului mondial

Data:

Rusoaica Maria Şarapova, de cinci ori campioană de Grand Slam la simplu, şi gemenii americani Bob şi Mike Bryan, care au format cea mai de succes echipă de dublu din istorie, au fost incluşi în clasa 2025 a International Tenis Hall of Fame, au declarat joi organizatorii, conform Reuters.

Aceştia vor fi acceptaţi cu prilejul unei ceremonii prevăzute pe 23 august la Hall of Fame din Newport, Rhode Island (SUA).

Şarapova a devenit prima rusoaică care a ajuns pe primul loc al clasamentului WTA în 2005. De asemenea, a câştigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

”Incredibil de recunoscătoare că am primit această onoare, a scris Şarapova, în vârstă de 37 de ani, pe X. Un mare mulţumesc Hall of the Fame şi tuturor alegătorilor. Cel mai important, această recunoaştere este o reamintire atât de frumoasă a aprecierii profunde pe care o am pentru fanii mei. Fiecare dintre voi m-a făcut să ajung la stele şi să văd ce am realizat împreună”.

Una dintre cele mai populare figuri din lumea jocului de tenis, imaginea rusoaicei a fost afectată de cazul de dopaj cu meldonium la Australian Open din 2016. Şarapova a fost suspendată doi ani de Federaţia internaţională de tenis, înainte ca în urma unui apel sancţiunea să se reducă la 15 luni.

Ea a revenit în circuit în 2017 şi s-a retras în februarie 2020, punând capăt unei cariere în care a câştigat aproape 40 de milioane de dolari în premii în bani, devenind una dintre cele mai bine plătite sportive din lume şi una dintre cele mai recunoscute sportive.

Fraţii Bryan au câştigat împreună 16 titluri de Grand Slam masculin la dublu şi au fost echipa de top din lume pentru un record de 438 de săptămâni.

Perechea californiană a câştigat împreună un număr record de 119 titluri, inclusiv 16 Grand Slam-uri, 39 ATP Masters 1000 şi Turneul Campionilor de patru ori. Cei doi fraţi au obţinut, de asemenea, aurul olimpic la Londra 2012 şi au făcut parte din echipa SUA care a câştigat Cupa Davis în 2007.

”Dincolo de fiecare dintre realizările lor istorice pe teren, clasa 2025 a avut un impact atât de profund asupra jocului de tenis şi a inspirat mai multe generaţii de fani din întreaga lume”, a declarat preşedintele Hall of Fame şi fostul număr unu mondial Kim Clijsters. într-un comunicat de presă.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Mbappe este ”foarte calm” înainte de El Clasico, asigură antrenorul Ancelottiv

În ciuda problemelor sale extra-sportive, atacantul Kylian Mbappe este "foarte calm" înainte de celebrul Clasico de sâmbătă, contra...

Optsprezece jucători care evoluează în străinătate, convocaţi preliminar pentru meciurile României cu Kosovo şi Cipru

Selecţionerul Mircea Lucescu a anunţat, vineri, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, lista preliminară cu cei 18 "stranieri"...

NHL – Florida Panthers, victorioasă la Madison Square Garden

Echipa Florida Panthers, deţinătoarea Cupei Stanley, a învins cu scorul de 3-1 formaţia New York Rangers, într-o partidă...

Constantin Gâlcă (U Craiova) – Înfrângerea de pe Giuleşti face meciul cu Farul mai greu pentru noi

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că înfrângerea categorică...