Vinicius va câştiga Balonul de Aur, afirmă antrenorul Carlo Ancelotti (Real Madrid)

Data:

Carlo Ancelotti, antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, s-a declarat convins că atacantul brazilian Vinicius Junior, autorul unui hat-trick în partida cu Borussia Dortmund, disputată marţi seara, va fi câştigătorul Balonului de Aur în acest an, pentru contribuţia sa la câştigarea ultimei ediţii a Ligii Campionilor.

Conduşi la pauză de Borussia Dortmund (0-2), madrilenii au avut o revenire senzaţională în repriza secundă, pe parcursul căreia au reuşit o „manita”, graţie triplei lui Vinicius şi golurile fundaşilor Antonio Rudiger şi Lucas Vazquez.

„Este rar să vezi un jucător care face o repriză secundă ca cea pe care a făcut-o Vinícius, în afară de goluri, cu o energie, intensitate şi caracter extraordinare”, a spus Ancelotti la conferinţa de presă susţinută la finalul meciului de pe Santiago Bernabeu.

„Cred că va câştiga Balonul de Aur pentru ceea ce a făcut în sezonul trecut, când ne-a ajutat să câştigăm Liga Campionilor, nu pentru cele trei goluri de astăzi, care îl vor ajuta să câştige următorul Balon de Aur’, a adăugat tehnicianul italian.

Ancelotti a asigurat, totodată, că Vinícius are recunoaşterea pe care o merită în Spania, unde a adus în atenţie problema rasismului.

„Cred că are recunoaşterea pe care o merită, jucătorul este fluierat pentru că poate face diferenţa. Se opreşte problema rasismului cu el. Îl fluieră şi e normal. El este respectat în această ţară”, a adăugat antrenorul madrilenilor.

Comentând spectaculoasa „remontada” reuşită de elevii săi pe parcursul reprizei secunde a meciului cu Borussia Dortmund, Ancelotti a precizat: „Nu sistemul este cel mai important lucru, ci atitudinea pe care o aduc jucătorii pentru a evolua într-un anumit sistem. Dacă am fi jucat 4-4-2 în prima repriză, s-ar fi întâmplat acelaşi lucru. Cel mai important lucru este atitudinea în joc. Repriza secundă ne-a învăţat multe despre ceea ce trebuie să facem şi cum să facem. Poate fi un moment cheie al sezonului”.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rodrygo, incert pentru „El Clasico”, după ce s-a accidentat în Liga Campionilor

Brazilianul Rodriygo Goes, atacantul echipei Real Madrid, este incert pentru marele derby cu FC Barcelona, programat sâmbătă seara...

Jaqueline Cristian, eliminată în optimile de finală ale turneului WTA de la Guangzhou

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA 250 de...

Bayern Munchen poate conta pe Musiala în duelul cu Barcelona

Jamal Musiala, jucător cheie la Bayern Munchen, s-a refăcut după accidentarea de la şold şi este apt de...

Emma Răducanu a renunţat la turneul WTA de la Hong Kong

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu (55 WTA) a anunţat miercuri că nu va participa la turneul de...