‘Nadal e unul din motivele pentru care mi-am dorit să fiu jucător’, a spus Alcaraz

Data:

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, al doilea jucător al lumii, va susţine o ultimă partidă contra compatriotului său Rafael Nadal, în semifinalele turneului demonstrativ de la Riad, Six Kings Slam, după ce l-a învins pe danezul Holger Rune şi cu o lună înainte de retragerea definitivă a câştigătorului a 22 de titluri de Mare Şlem, în noiembrie, după finala Cupei Davis , informează EFE.

„M-am uitat la meciurile lui Rafa de când am început să joc tenis şi sunt atent la el. Am crescut cu el şi a fost idolul meu. Încă este. Păcat că se retrage din tenis. El este o persoană foarte importantă în viaţa şi cariera mea”, a spus Alcaraz.

„Nadal a fost unul din motivele pentru care am devenit jucător de tenis. Retragerea sa este dură pentru toţi”, a adăugat Alcaraz la Riad.

„Nu ştiu dacă va fi un privilegiu să joc încă o dată împotriva lui sau va fi dificil, dar mă voi bucura să împart terenul cu el”, a mai precizat câştigătorul turneelor de la Roland Garros şi Wimbledon de anul acesta şi medaliat olimpic cu argint.

Cei doi, care au evoluat la turneul olimpic de la Paris la dublu, ar putea fi din nou parteneri în faza finală a Cupei Davis, la Malaga (19-24 noiembrie).

Legendarul jucător spaniol Rafael Nadal şi-a anunţat recent retragerea din tenisul profesionist, după ce în ultimii ani nu s-a mai ridicat la nivelul său obişnuit din cauza accidentărilor.

Nadal, câştigător a 22 de titluri de Mare Şlem, a precizat că ultima competiţie din carieră va fi turneul final al Cupei Davis.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Wawrinka s-a calificat în optimi la Stockholm

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, la 39 de ani, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP 250...

Am invitat-o pe Elisabeta Lipă la Guvern pentru a vedea adevărul privind premierea sportivilor olimpic

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va avea, joi, o întâlnire cu Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru...

UEFA va efectua pe 13 decembrie tragerea la sorţi a grupelor preliminare ale CM 2026

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) va efectua pe 13 decembrie, la Zurich, tragerea la sorţi a grupelor preliminare...

Serena Williams, operată de un chist cât un grapefruit la gât

Fosta mare jucătoare americană de tenis Serena Williams a anunţat, miercuri, că s-a operat de un chist de...