Avocata lui Mbappe anunţă depunerea unei plângeri pentru denunţ calomnios

Data:

Avocata fotbalistului francez Kylian Mbappe a anunţat că starul lui Real Madrid este stupefiat de implicarea numelui său într-un caz de viol în Suedia şi intenţionează să depună o plângere pentru denunţ calomnios, scrie AFP.

Avocata Marie-Alix Canu-Bernard a declarat pentru AFP că este necesară ”o plângere pentru denunţ calomnios, pentru că este imposibil să te laşi calomniat şi defăimat în acest fel”.

Procurorii suedezi au anunţat marţi deschiderea unei anchete pentru viol după o vizită a lui Mbappe şi a anturajului său săptămâna trecută la Stockholm, fără a cita nume, dar presa scandinavă susţine că starul francez este cel vizat de investigaţii.

”Mbappe nu este la curent de amploarea revărsării mediatice, dar este complet calm şi nu înţelege ce i se poate reproşa”, a spus Canu-Bernard. ”Este uluit să audă că asta ar putea să-l privească. A preferat să meargă să se antreneze şi a cerut biroului meu să nu lase lucrurile aşa cum sunt, pentru că este imposibil să te laşi calomniat şi defăimat în acest fel. Iată de ce urmează să depunem plângere pentru denunţ calomnios”, a precizat avocata.

Avocata a spus însă că nu ştie dacă ancheta deschisă la Stockholm pentru viol l-a vizat pe atacantul lui Real Madrid, după cum au indicat cotidianele suedeze Aftonbladet şi Expressen. Potrivit Expressen, campionul mondial din 2018 este considerat ”rezonabil de suspect” în această anchetă, cel mai scăzut nivel de suspiciune prevăzut de legislaţia suedeză.

”Am citit presa. Parchetul din Stockholm a emis un comunicat de presă, dar nu ne permite să ştim dacă Kylian Mbappe este vizat. Prin urmare, nu am nicio informaţie care să-mi permită să confirm dacă aceasta este într-adevăr o plângere depusă împotriva lui”, a explicat Canu-Bernard.

Violul ar fi fost comis joi seara în centrul Stockholm-ului, conform unei plângeri pe care Aftonbladet susţine că a consultat-o. „Poliţia s-a sesizat de această plângere sâmbătă, după ce femeia ar fi primit îngrijiri”, a adăugat Aftonbladet.

„Fake News!!!!”, a reacţionat jucătorul echipei Real Madrid pe reţeaua de socializare X, după ce a aflat iniţial de relatările presei scandinave.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Messi va juca pentru Argentina atât timp cât poate ajuta echipa

Starul argentinian Lionel Messi, autor al unui hat-trick în meciul de marţi cu Bolivia (6-0), în preliminariile CM...

”Tuchel a fost o catastrofă pentru Bayern Munchen”, consideră Uli Hoeness

Uli Hoeness, fostul jucător emblematic şi preşedinte al clubului de fotbal Bayern Munchen, a afirmat într-o şedinţă internă...

Clubul PSG, anchetat după o plângere privind o posibilă înregistrare etnică a jucătorilor

Un judecător de instrucţie parizian investighează de câteva luni o plângere privind o posibilă înregistrare etnică a jucătorilor...

Pique critică FIFA şi UEFA pentru numărul mare de meciuri şi recomandă reducerea echipelor

Organismele care gestionează fotbalul nu trebuie să introducă noi competiţii, iar ligile puternice din fotbalul european ar trebui...