Roger Federer regretă retragerea lui Rafael Nadal

Data:

Fostul tenisman elveţian Roger Federer, câştigător a 20 de titluri de Grand Slam, a reacţionat după anunţul retragerii lui Rafael Nadal şi a lăudat cariera marelui său rival, regretând că a trebuit să vină acest moment, scrie EFE.

Federer, care s-a retras în 2022, a transmis un mesaj după ce Nadal şi-a anunţat retragerea după turneul final al Cupei Davis de la Malaga (19-24 noiembrie): ”Ce carieră, Rafa. Întotdeauna mi-am dorit ca această zi să nu vină. Mulţumesc pentru amintirile de neuitat şi pentru toate realizările tale în sportul pe care îl iubim. A fost o onoare absolută”.

Federer şi Nadal au încheiat una dintre cele mai frumoase rivalităţi din istoria sportului, înfruntându-se de patruzeci de ori, cu 24 de victorii pentru spaniol şi 16 pentru elveţian.

De reţinut sunt duelurile lor de la Roland Garros, cele trei finale de la Wimbledon, inclusiv cea din 2008, considerată cel mai bun meci din istorie, precum şi imaginea legendară pe care au lăsat-o în Cupa Laver din 2022 de la Londra, ultimul turneu al lui Federer, în care amândoi au ajuns să plângă ţinându-se de mână.

Campionul spaniol, câştigător a 22 de titluri de Mare Şlem, care a evoluat ultima oară la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a fost printre purtătorii flăcării olimpice la ceremonia de deschidere, a câştigat 92 de titluri în cariera sa, primele dintre ele în 2004. Palmaresul său mai cuprinde patru titluri la US Open, două la Wimbledon şi două la Australian Open, două titluri olimpice şi cinci Cupe Davis.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul selecţioner al Angliei, Gareth Southgate, nu ia în calcul să antreneze cel puţin un an

Fostul selecţioner al naţionalei de fotbal al Angliei, Gareth Southgate, a declarat, joi, că nu va reveni să...

Sabalenka, în sferturi de finală la Wuhan

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, principală favorită) s-a calificat joi în sferturile de finală ale...

Alcaraz, eliminat în sferturi, la Shanghai

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (2 ATP, favorit nr. 3) a fost eliminat surprinzător joi, în sferturile...

Cristiano Ronaldo doboară recorduri pe YouTube

Canalul legendarului fotbalist portughez Cristiano Ronaldo, actualul jucător al echipei saudite Al-Nassr, UR Cristiano, a doborât mai multe...