Brazilianul Drugovich va pilota pentru Aston Martin la antrenamentele Marelui Premiu al Mexicului

Data:

Brazilianul Felipe Drugovich, pilot de rezervă la Aston Martin, va pilota monopostul lui Fernando Alonso în prima sesiune de antrenamente libere premergătoare Marelui Premiu de Formula 1 al Mexicului, care va avea loc în perioada 25-27 octombrie, scrie EFE.

Drugovich, 24 ani, pilot de teste şi de rezervă, va ieşi pe pistă în prima sesiune de 60 minute pe circuitul Autodromo Hermanos Rodriguez, înainte ca Fernando Alonso să îi ia locul în a doua sesiune de antrenamente libere.

Va fi prima oportunitate a lui Felipe de a pilota AMR24, un monopost la a cărui dezvoltare a contribuit prin munca sa intensă în simulatorul de la Campusul Tehnologic al echipei Aston Martin, după cum se arată într-un comunicat.

”Sunt foarte încântat să conduc AMR24 pentru prima dată, aştept de mult timp! Mi-am petrecut o mare parte a anului lucrând la dezvoltarea acestei maşini în simulatorul de echipă, aşa că va fi valoros pentru mine să simt corelaţia dintre simulator şi realitate. Autodromo Hermanos Rodriguez este un circuit pe care nu l-am mai încercat până acum. Este un circuit provocator, cu un amestec de drepte lungi şi viraje tehnice, aşa că voi petrece timp în simulator înainte de eveniment pentru a fi pregătit pentru prima sesiune de antrenamente libere”, a declarat pilotul brazilian.

Conform înţelegerii cu echipa britanică, Drugovich va mai pilota un monopost Aston Martin la încă o sesiune de antrenamente libere, la o cursă spre finalul anului.

Aston Martin ocupă locul cinci în clasamentul constructorilor din Formula 1, după McLaren, Red Bull, Ferrari şi Mercedes.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul selecţioner al Angliei, Gareth Southgate, nu ia în calcul să antreneze cel puţin un an

Fostul selecţioner al naţionalei de fotbal al Angliei, Gareth Southgate, a declarat, joi, că nu va reveni să...

Sabalenka, în sferturi de finală la Wuhan

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, principală favorită) s-a calificat joi în sferturile de finală ale...

Alcaraz, eliminat în sferturi, la Shanghai

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (2 ATP, favorit nr. 3) a fost eliminat surprinzător joi, în sferturile...

Cristiano Ronaldo doboară recorduri pe YouTube

Canalul legendarului fotbalist portughez Cristiano Ronaldo, actualul jucător al echipei saudite Al-Nassr, UR Cristiano, a doborât mai multe...