Daniel Pancu (U21) – Trebuie să învăţăm multe din înfrângerea cu Finlanda

Data:

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Daniel Pancu, spune că jucătorii săi trebuie să înveţe multe din înfrângerea din Finlanda cu scorul de 0-2, în perspectiva partidelor cu Muntenegru şi Elveţia din preliminariile Campionatului European de fotbal Under-21 din 2025.

„Am analizat evoluţia noastră din meciul cu Finlanda, pentru că practic ăsta este singurul meci nereuşit al nostru de până acum în această campanie. Ne aşteaptă ultimele două finale, dar trebuie să învăţăm multe din jocul din Finlanda, pentru că au fost multe lucruri care nu mi-au plăcut, multe lucruri care nu ne caracterizează pe noi. Da, am rămas datori la capitolul stare de spirit. Am avut multe momente în care ne-am dominat clar adversarii în această campanie, dar nu s-a mai întâmplat asta în ultimele două jocuri. Sper că odată cu revenirea unor jucători să revină şi entuziasmul şi starea de spirit. Avem nevoie de luptători, de bărbaţi. Toate lucrurile pe care nu le-am văzut în Finlanda suntem obligaţi să le avem la aceste ultime două partide”, a declarat Daniel Pancu într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube al FRF.

„Eu ca fotbalist dădeam cel mai bun randament sub presiune. Când te apropii de îndeplinirea unui obiectiv, cum este acum la noi calificarea la EURO, intervine o presiune suplimentară, orele se scurg mai greu până la jocuri. Dar eu ce pot să le transmit jucătorilor este că presiunea este un privilegiu. Sunt mulţi care tânjesc să aibă această presiune. Dacă redevenim noi, cei care am fost în şapte jocuri, sunt convins că vom merge la EURO. Pierzând meciul cu Finlanda, am revenit la şanse egale în trei echipe, toate cu şanse egale. Dacă nu am fi pierdut în Finlanda eram favoriţii la calificare în acest moment”, a mai spus tehnicianul român.

Naţionala U21 întâlneşte, în data de 11 octombrie (ora 17:00, pe Niksic Stadium din Niksic), selecţionata Muntenegrului, iar pe 15 octombrie (ora 19:00, Stadionul Giuleşti din Bucureşti), reprezentativa Elveţiei.

Naţionala României U21 face parte din Grupa E a preliminariilor EURO 2025, alături de Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru şi Armenia. Înaintea ultimelor două partide, Elveţia conduce grupa, cu 17 puncte, urmată de Finlanda, la egalitate de puncte, 16, cu România.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Atacantul spaniol Ferran Torres, indisponibil pentru o perioadă nedeterminată

Atacantul Ferran Torres a suferit o accidentare la tendonul popliteu şi va fi indisponibil pentru o perioadă nedeterminată,...

Harry Kane s-a alăturat naţionalei Angliei, dar aşteaptă diagnosticul privind accidentarea sa

Atacantul Harry Kane s-a alăturat echipei naţionale de fotbal a Angliei, dar căpitanul primei reprezentative aşteaptă veşti despre...

Japoneza Naomi Osaka s-a retras din turneul WTA de la Tokyo

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, cvadruplă câştigătoare de Grand Slam, s-a retras din turneul WTA 500 de...

Ten Hag insistă că are încrederea lui Manchester United într-un proiect pe termen lung

Antrenorul echipei engleze de fotbal Manchester United, olandezul Erik ten Hag, a reiterat, după remiza cu Aston Villa...