FRF a înfiinţat o comisie pentru gestionarea situaţiei la nivelul Bucureştiului, după desfiinţarea AMFB

Data:

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis joi înfiinţarea unei comisii în vederea gestionării situaţiei la nivelul municipiului Bucureşti şi reorganizarea activităţii fotbalistice, după ce Tribunalul Bucureşti a dispus dizolvarea AMFB şi radierea acesteia din Registrul Asociaţiilor.

„Având în vedere hotărârea pronunţată în dosarul 21229/303/2022, în data de 26 septembrie 2024, prin Sentinţa civilă nr. 2918A, care a dispus radierea Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti din Registrul Asociaţiilor ţinut de instanţă, Federaţia Română de Fotbal a decis să intervină pentru a asigura continuitatea activităţii fotbalistice în Capitală. Astăzi, 3 octombrie, FRF a decis, printr-o hotărâre a Comitetului de Urgenţă, înfiinţarea unei comisii de normalizare a situaţiei fotbalistice la nivelul municipiului Bucureşti. Această comisie va avea rolul de a asigura desfăşurarea în condiţii de normalitate a competiţiilor şi de a organiza activitatea fotbalistică sub o nouă entitate, respectând principiile de bună guvernanţă”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Fotbal, publicat pe site-ul oficial.

Comisia înfiinţată joi îi are în componenţă pe Cristian Petrean, preşedintele AJF Hunedoara, Cristian Petropulos, preşedintele AJF Alba, Mihai Andrieş, manager pentru administrarea digitală a competiţiilor în cadrul FRF şi avocatul Dan Mihai.

FRF subliniază importanţa acestei acţiuni, având în vedere cele 786 de echipe care activează la nivelul municipiului Bucureşti şi care necesită suport pentru continuarea activităţii fotbalistice în condiţii optime.

La 26 septembrie, Tribunalul Bucureşti, printr-o decizie în apel, a dispus dizolvarea AMFB, radierea acesteia din Registrul Asociaţiilor şi a numit în calitate de lichidator al intimatei pe Capital Expert IPURL. AMFB este membru cu drepturi depline al FRF, asociaţie care organizează Liga a IV-a şi a V-a la nivel de amatori în Bucureşti, precum şi alte competiţii destinate juniorilor.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat luni, după şedinţa Comitetului Executiv, că dacă i se va solicita sprijinul, federaţia este gata să intervină în situaţia AMFB.

„Este o decizie a instanţei pe care noi, ca federaţie, nu o putem comenta. Menţionez că FRF nu a fost parte în acest proces şi că în primă instanţă AMFB chiar a câştigat acest proces prin care s-a solicitat dizolvarea acestei structuri locale de fotbal. Recunosc că este o situaţie cu care nu ne-am mai confruntat până acum şi e o decizie care nu ajută pe absolut nimeni, dar care creează dificultăţi unui număr de 740 de echipe de juniori şi 45 de echipe de seniori care azi joacă în competiţiile organizate de AMFB. Obiectivul cu care structurile fotbalistice din Bucureşti ar trebui să opereze este să se asigure de continuarea activităţii fotbalistice în Bucureşti. Şi, în paralel, să asistăm la înfiinţarea unei noi structuri sportive. Bineînţeles, toate acestea în dialog cu lichidatorul care în momentul de faţă are această responsabilitate. Dacă ni se va solicita sprijinul suntem pregătiţi să intervenim. Noi avem o expertiză bună în gestionarea situaţiilor de criză, şi este o situaţie de criză azi, la Bucureşti”, a precizat Burleanu.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fanii lui Beşiktaş, interzişi la meciul de la Lyon din Europa League

Suporterii echipei turce de fotbal Beşiktaş au primit interdicţie de a intra pe stadionul formaţiei Olympique Lyon, la...

Nagelsmann a apelat la un debutant în lotul Germaniei pentru meciurile din Liga Naţiunilor

Selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Julian Nagelsmann, l-a convocat în premieră pe atacantul Tim Kleindienst (Borussia Moenchengladbach)...

Badosa şi Gauff vor fi adversare în semifinale la Beijing (WTA)

Jucătoarea spaniolă de tenis Paula Badosa va fi adversara americancei Cori Gauff în semifinalele turneului WTA 1.000 de...

Gheorghe Hagi (Farul Constanţa) – După dezamăgirea de la Buzău, sperăm să arătăm bine cu Dinamo

Antrenorul echipei Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că, după dezamăgirea pricinuită de...