FC Barcelona a raportat pierderi de 91 de milioane de euro în sezonul 2023/2024

Data:

Consiliul de administraţie al clubului spaniol de fotbal FC Barcelona a aprobat luni, într-o şedinţă extraordinară, exerciţiul financiar 2023-2024, care se încheie cu pierderi nete de 91 de milioane de euro, transmite EFE.

Clubul catalan a mai anunţat că ultimul bilanţ financiar a adus beneficii de 12 milioane de euro, dar a înregistrat un deficit la venituri de 100 de milioane de euro din cauza mutării primei echipe de fotbal pe Stadionul Olimpic Lluis Companys.

Clubul FC Barcelona a fost nevoit să contabilizeze cheltuieli extraordinare de 141 de milioane de euro înainte de impozitare în cursul anului financiar 2023-24, în principal din cauza neplăţii unor parteneri de investiţii din compania Bridgeburg Invest SL, care a achiziţionat 49% din Barca Vision în 2022.

Pe de altă parte, clubul catalan a anunţat şi un ”record istoric de venituri din sponsorizări” (peste 210 milioane de euro) de la BLM, compania care operează licenţele şi marketingul clubului şi care a ajuns la aproape 110 milioane ca cifră de afaceri, o creştere de 72% de la crearea sa în 2018.

S-au înregistrat beneficii record de peste 80 de milioane de euro din vânzarea unor jucători ca Ousmane Dembele, Kessie, Nico Gonzalez, Abde, Chadi Riad şi Marc Guiu, ceea ce a redus masa salarială cu 170 de milioane de euro, trecând de la 670 de milioane la puţin peste 500 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte prognoza bugetară pentru sezonul 2024-25, clubul prevede venituri din sponsorizare de 250 de milioane şi un profit de 5 milioane de euro.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz, în finala de la Beijing (ATP)

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz (3 ATP, favorit nr. 2) s-a calificat marţi în finala turneului ATP...

Americanca Jessica Pegula, a doua favorită, eliminată în optimi la Beijing (WTA)

Jucătoarea americană de tenis Jessica Pegula (3 WTA, favorită nr. 2) a fost eliminată marţi, în optimile de...

Max Ibrahimovic, fiul cel mare a lui Zlatan Ibrahimovic, convocat la naţionala Under18 a Suediei

Maximilian Ibrahimovic, fiul cel mare al fostului fotbalist Zlatan Ibrahimovic, a fost convocat marţi pentru prima dată la...

Gabriela Ruse s-a calificat în optimi la Hong Kong (WTA)

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la...