Piaţa în care se află stadionul lui Bayern Munchen va purta numele lui Franz Beckenbauer

Data:

Piaţa în care se află stadionul lui Bayern Munchen, Allianz Arena, va purta numele lui Franz Beckenbauer, pentru a-l onora pe fostul mare fotbalist al naţionalei Germaniei şi al clubului, dispărut la începutul acestui an, au anunţat joi autorităţile din capitala Bavariei, informează DPA.

Schimbarea numelui, pentru a onora „realizările sportive extraordinare ale lui Franz Beckenbauer”, va intra în vigoare pe 7 ianuarie 2025, când se va împlini un an de la moartea celui care a fost campion mondial atât ca jucător, cât şi ca antrenor, au indicat autorităţile.

„Este unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a produs vreodată oraşul nostru. Cu succesele sale sportive şi angajamentul său pentru fotbal, el a lăsat o amprentă de durată în peisajul sportiv al Germaniei”, a declarat primarul oraşului Munchen, Dieter Reiter.

Beckenbauer, care a decedat la vârsta de 78 de ani, a fost campion mondial ca jucător în 1974 şi ca selecţioner în 1990, câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Bayern Munchen în 1974, 1975 şi 1976. El a cucerit totul ca jucător şi antrenor, înainte de a avea succes în ipostaza de conducător, mai întâi la Bayern, apoi obţinând pentru Germania organizarea Cupei Mondiale din 2006.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Iga Swiatek s-a retras de la Openul Chinei din motive personale

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, numărul unu mondial, a anunţat vineri că s-a retras din motive personale...

Elias Charalambous (FCSB) – Trebuie să începem să câştigăm punctele necesare pentru play-off

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă prilejuită de partida cu Petrolul Ploieşti,...

F1: Charles Leclerc, cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente libere din Singapore

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) a dominat prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de Formula...

Fanii echipei AS Roma pregătesc un protest împotriva demiterii antrenorului Daniele De Rossi

Suporterii echipei italiene de fotbal AS Roma au anunţat că vor organiza un protest împotriva deciziei de concediere...