Liga Campionilor – Suntem o echipă fantastică, declară Guardiola (Manchester City) după remiza cu Inter Milano

Data:

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a lăudat prestaţia elevilor săi în faţa formaţiei italiene Inter Milano (scor 0-0), în ciuda faptului că „cetăţenii” nu au reuşit să câştige meciul lor de debut în noua ediţie a Ligii Campionilor la fotbal.

„Am jucat foarte bine. Îmi iubesc echipa! Suntem o echipă fantastică”, a declarat antrenorul campioanei en titre a Angliei la finalul jocului disputată miercuri seara pe Etihad Stadium.

Întrebat ce i-a plăcut în mod deosebit, Guardiola a răspuns: „Totul, absolut totul”.

Manchester City era considerată favorită în duelul cu Inter Milano, adversara pe care a învins-o în finala Ligii Campionilor 2022-2023, disputată la Istanbul.

„Sunt experţi în apărare, iar tranziţiile lor sunt foarte bune”, a subliniat tehnicianul spaniol, comentând evoluţia milanezilor. „Nu trebuie să ne aşteptăm să creăm douăzeci de ocazii atunci când echipa adversă se apără cu unsprezece jucători atât de jos, aşa că sunt foarte, foarte mulţumit de performanţa pe care am realizat-o”, a adăugat el, amintind că este doar „începutul sezonului”.

„A fost un test foarte bun pentru noi să jucăm împotriva unei echipe atât de puternice”, a comentat la rândul său Ruben Dias, fundaşul portughez al lui Manchester City. „A fost un meci foarte intens împotriva unui adversar foarte puternic. Ştiam ce ne aşteaptă. Astăzi (miercuri, n.red.) cred că am fost la un nivel foarte bun. Nu am marcat până la urmă, deşi am fi putut. Am avut ocazii, dar ăsta e fotbalul. Şi este evident că mai avem o mare marjă de progres”, a conchis fotbalistul lusitan.

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe Etihad Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor la fotbal.

Meciul a fost o reeditare a finalei din 2023, în care City s-a impus cu 1-0 la Istanbul, prin golul lui Rodri.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...