Wout van Aert îşi prelungeşte ‘pe viaţă’ contractul cu Visma

Data:

Belgianul Wout van Aert, unul dintre marile staruri ale ciclismului mondial, a anunţat miercuri că îşi va prelungi „pe viaţă” contractul cu echipa Visma-Lease a Bike, care expiră în 2026, informează AFP.

„Mă simt ca acasă la această echipă. Este unică şi am progresat în ultimii cinci ani. De aceea, am decis să rămân aici pentru totdeauna şi asta îmi face plăcere cu adevărat”, a precizat flamandul în vârstă de 30 de ani într-un comunicat.

În timp ce speculaţiile îl trimiteau la Red Bull-Bora Hansgrohe, van Aert urmează să-şi încheie cariera la echipa olandeză, căreia i s-a alăturat în 2019, planificând deja „un parteneriat pe termen lung” cu Visma, dincolo de traiectoria sa sportivă.

„Este unic în sportul nostru, dar amândoi nu a trebuit să ne gândim mult la asta”, a comentat Richard Plugge, conducătorul echipei Visma, fără a dezvălui termenii contractului.

„Wout este, evident, un ciclist fantastic, cu un palmares grozav. Este un ciclist pe toate terenurile: un sprinter, un ciclist de curse clasice, un specialist în contratimp şi, într-o zi bună, poate câştiga şi o etapă de munte, precum celebra sa victorie de pe Mont Ventoux în Turul Franţei”, a adăugat Plugge despre van Aert, câştigătorul a nouă etape în Tour de France.

„În afară de asta, Wout a devenit şi o parte indispensabilă a echipei noastre, un lider şi un coechipier care îi face pe alţii mai buni”, a completat şeful echipei Visma, din care face parte şi danezul Jonas Vingegaard, dublu câştigător al Turului Franţei (2022, 2023).

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...