PSG „îşi va crea propriile vedete”, a spus antrenorul Luis Enrique

Data:

PSG „îşi va crea propriile vedete”, iar „tinereţea sa nu este un handicap”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, antrenorul Luis Enrique, cu o zi înaintea meciului de acasă cu Girona, primul pentru echipa sa în noua ediţie a Ligii Campionilor, scrie AFP.

Întrebat dacă actuala formaţie a lui PSG nu este prea tânără şi lipsită de experienţă pentru a spera să câştige Liga Campionilor, Luis Enrique a răspuns: „Care este experienţa de care avem nevoie? Eu am experienţă, nu? Fără îndoială, suntem o echipă tânără, dar eu nu le fixez limite jucătorilor mei. Experienţa este importantă în orice domeniu în viaţă, dar văd şi mulţi jucători cu experienţă care greşesc şi invers tineri care reuşesc. Nu este un handicap pentru noi.”

„Programul va fi şi mai încărcat cu aceste două sau patru meciuri suplimentare” în Liga Campionilor, a spus fostul selecţioner al naţionalei Spaniei. „Dar pentru a evalua această nouă competiţie, va trebui să aşteptăm. Avem deja meciuri de nivel foarte înalt, toată lumea vrea să vadă asta”, a adăugat el.

Întrebat dacă are o marjă de manevră mai mare la PSG decât la FC Barcelona sau la naţionala Spaniei, tehnicianul a spus: „Aici aş spune că este un proiect mai maleabil, am mai multă influenţă pe lângă preşedinte, pe lângă (directorul sportiv) Luis Campos pentru a contura lotul. Sunt încântat să mă bucur de încrederea lor şi vreau să-i răsplătesc reuşind rezultate.”

„Este vorba de a crea o echipă (de la bază – n. r), de a ne crea propriile vedete. Asta îmi place şi am luat decizia corectă venind la PSG”, a afirmat spaniolul.

Luis Enrique a avut cuvinte de laudă despre Girona, debutantă în cupele europene, care a încheiat pe locul trei ultima ediţie din La Liga: „Nimeni nu se aştepta la asta, este prima oară când joacă în Liga Campionilor. Am văzut aproape toate meciurile lor şi e una din cele mai bune echipe din Spania, au fost pe primul loc. Joacă foarte bine, fac presing. Sunt un fan al antrenorului Michel, mâine va fi recompensat jucând pe un stadion mitic al fotbalului european, îi felicit pentru calificare. Girona va lupta cu noi pentru controlul mingii, e una din cele câteva echipe care pot s-o facă.”

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...