Baschet masculin: Euroliga introduce noi reguli pentru fair play-ul financiar

Data:

Cele 13 cluburi care fac parte din acţionariatul Euroligii masculine de baschet au anunţat luni implementarea unui nou set de norme destinate lărgirii sferei de aplicare a reglementărilor actuale privind stabilitatea şi fair play-ul financiar, informează AFP.

Acest nou regulament stabileşte, conform mediei veniturilor colective ale cluburilor pe o perioadă de două sezoane, trei niveluri de remunerare comune tuturor echipelor: de bază, mare şi redusă, a precizat într-un comunicat Euroleague Commercial Assets (ECA), societatea care organizează competiţia.

O sumă minimă obligatorie pentru remunerarea jucătorilor, care urmează să ajungă la 32% din venitul mediu total al clubului, este introdusă de ECA, o premieră în istoria sportului european, conform companiei. Suma maximă nu trebuie să depăşească 60% din veniturile totale medii ale echipelor.

Noile reglementări permit excepţii pentru anumiţi jucători, „cu scopul de a atrage, dezvolta şi reţine cele mai bune talente”, subliniază ECA.

Înainte de înscrierea jucătorilor la începutul sezonului, se va verifica respectarea, de către fiecare club, a nivelurilor prestabilite.

Sezonul 2024-2025 va fi o perioadă de tranziţie pentru a permite cluburilor să se adapteze la standardele care vor fi introduse treptat, înainte de aplicarea completă începând din sezonul 2027-2028.

Regulamentul privind stabilitatea financiară şi fair play-ul, născut în sezonul 2014-2015, rămâne în continuare în vigoare.

Noile reforme au fost aprobate de Asociaţia jucătorilor din Euroligă (ELPA).

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...