JO 2024: Porto Rico a dublat premiile medaliaţilor săi de la Paris

Data:

Comitetul olimpic portorican (COPUR) a dublat premiile, de la 20.000 la 40.000 de dolari, pentru cei doi medaliaţi ai săi cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, atleta Jasmine Camacho-Quinn (100 m garduri) şi luptătorul Sebastian Rivera, scrie EFE.

Iniţial, COPUR plănuia să acorde câte 20.000 de dolari fiecărui sportiv portorican medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, dar datorită veniturilor obţinute din ”Magazinul Olimpic” al organizaţiei, a reuşit să ridice acest premiu la 40.000 de dolari.

Camacho-Quinn, care a împlinit miercuri 27 de ani, deţine recordul olimpic la 100 de metri garduri cu 12 sec 26/100 de la Tokyo 2020, unde a obţinut şi titlul olimpic, şi a câştigat medalia de bronz la Paris cu un timp de 12 sec 36/100. Ea a devenit prima atletă din Porto Rico care a câştigat două medalii olimpice.

Rivera, la rândul său, a câştigat bronzul la lupte, stilul liber, la categoria 65 de kilograme, învingându-l pe mongolul Tulga Tumur cu 10-9 în meciul pentru medalie.

Cu cele două medalii de la Paris, Porto Rico a acumulat 12 medalii de când a concurat prima oară la Jocurile Olimpice, în 1948, la Londra.

De asemenea, COPUR va acorda pentru prima dată câte 10.000 de dolari celor doi sportivi care au primit diploma olimpică, acordată primilor opt clasaţi în competiţiile Jocurilor Olimpice. Cei doi sunt pugilista Ashleyann Lozada şi luptătorul Darian Cruz. În total, COPUR a împărţit 100.000 de dolari celor patru sportivi.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...