FRF a respins cererea clubului Corvinul Hunedoara privind dreptul de promovare în Superligă

Data:

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi, că membrii Comitetului Executiv au respins cererea clubului Corvinul Hunedoara de schimbare a formei juridice, care i-ar fi permis promovarea în Superliga României.

Motivul pentru care solicitarea grupării hunedorene a fost respinsă a fost legat de contestaţia depusă de echipele FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari şi FC Argeş.

„Corvinul a depus documentaţia necesară pentru schimbarea formei juridice. În urma analizei, Departamentul Juridic al FRF a emis un aviz favorabil, pe care l-a publicat pe site-ul oficial al federaţiei la data de 16 august 2024, constatând îndeplinirea cerinţelor cu privire la documentaţia depusă. În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeş) au depus contestaţii cu privire la avizul mai sus menţionat. Având în vedere situaţia specială în care se regăseşte clubul Corvinul, ca urmare a participării sale în competiţiile europene, precum şi din cauza imposibilităţii amânării mai multor jocuri ale acestuia din cadrul Ligii 2 (clubul având deja 3 meciuri amânate), Comitetul Executiv a constatat că, în ciuda faptului că actele prezentate de club sunt suficiente pentru a permite modificarea formei juridice, nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluţionării respectivelor contestaţii în instanţele sportive. Pentru toate cele de mai sus, Comitetul Executiv a decis respingerea cererii clubului”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Fotbal publicat pe site-ul oficial.

Agenţia Naţională pentru Sport a emis la jumătatea lunii iulie Certificatul de identitate sportivă pentru „Asociaţia Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921”, o structură sportivă de drept privat ale cărei baze au fost puse de Primăria Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara.

Din postura de club de drept public, Corvinul Hunedoara a obţinut licenţa UEFA, ceea ce i-a permis să evolueze în competiţiile europene, dar nu îi permite să promoveze în Liga I, din cauza unei prevederi a Legii Sportului emisă în 1998.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...