Novak Djokovic şi delegaţia Serbiei, primire triumfătoare la revenirea de la Jocurile Olimpice

Data:

Mii de fani şi entuziaşti ai sportului s-au reunit luni în faţa Casei Adunării Naţionale din Belgrad pentru a-i întâmpina pe medaliaţii olimpici ai Serbiei care s-au întors de la Paris, în frunte cu tenismanul Novak Djokovic şi cu starul NBA Nikola Jokic, informează agenţia Xinhua.

Înainte de a păşi pe balconul clădirii Adunării, medaliaţi olimpici sârbi, echipele şi antrenorii lor, precum şi preşedintele Comitetului Olimpic Naţional, Bozidar Maljkovic, au participat la o recepţie oferită de preşedintele sârb Aleksandar Vucic.

„Întreaga ţară de şapte milioane de oameni a simţit mândrie şi o bucurie imensă când am urcat pe vârful unde nimic nu pare de neatins. Ne-aţi dat putere şi vă mulţumim pentru asta”, le-a spus Vucic medaliaţilor în discursul său.

Pe lângă aurul istoric cucerit de Djokovic la tenis şi medalia de bronz obţinută de echipa masculină de baschet, ceremonia de întâmpinare a sărbătorit echipa de polo pe apă, care a câştigat a treia medalie consecutivă de aur, perechea mixtă de aur la pistol cu aer comprimat 10 metri, compusă din Damir Mikec şi Zorana Arunovic, precum şi pe medaliata cu argint la taekwondo Aleksandra Perisic.

Maljkovic a subliniat că 29 de sportivi prezenţi la recepţie au avut medalii olimpice (incluzând fiecare component al echipelor care au urcat pe podium la Paris – n.red.). El consideră că aceasta este o realizare remarcabilă pentru o ţară de dimensiunea şi resursele Serbiei, care a ocupat locul 27 în clasamentul pe medalii al JO 2024 (5 medalii în total: 3 de aur, una de argint şi una de bronz).

Căpitanul echipei de polo pe apă, Nikola Jaksic, a mulţumit statului şi fanilor în numele tuturor sportivilor.

„Vă mulţumim pentru sprijin şi pentru că aţi fost alături de noi de la început şi sper că vom avea mai multe oportunităţi de a vă face fericiţi”, a spus Jaksic.

Căpitanul selecţionatei de baschet a Serbiei, Bogdan Bogdanovic, s-a adresat suporterilor de la balcon, exprimându-şi recunoştinţa pentru sprijinul neclintit pe tot parcursul Jocurilor Olimpice, nu doar pentru echipa de baschet, ci şi pentru toţi sportivii sârbi.

„Mulţumesc pentru seara asta. Ne-a plăcut foarte mult”, a spus Bogdanovic, care joacă în NBA, la formaţia Atlanta Hawks.

AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...