Olimpice: ‘Delegaţia Israelului este binevenită în Franţa’, spune ministrul francez de Externe

Data:

„Delegaţia Israelului este binevenită în Franţa”, la Jocurile Olimpice, a subliniat ministrul francez de Externe, făcând referire la recentele declaraţii ale unui deputat de stânga radical, care a susţinut contrariul, informează AFP, scrie Agerpres.

Ministrul Stephane Sejourne a anunţat că s-a întâlnit cu omologul său israelian pe marginea declaraţiilor lui Thomas Portes, de la partidul „Franţa nesupusă” (LFI), considerându-le „iresponsabile şi periculoase”.

„Vreau să spun, în numele Franţei, că delegaţia israeliană este binevenită în Franţa pentru aceste Jocuri Olimpice. Şi voi avea ocazia de a spune acest lucru guvernului israelian”, spus ministrul.

Deputatul de stânga afirmase că „delegaţia Israelului nu este binevenită la Paris. Sportivii israelieni nu sunt bineveniţi la Jocurile Olmpice de la Paris”. În plus, politicianul a făcut apel la utilizarea Jocurilor Olimpice pentru „mobilizarea întregii lumi asupra războiului condus de Israel în Fâşia Gaza”, declanşat de atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene pe 7 octombrie pe teritoriul Israelului.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Unul dintre şefii ‘ultraşilor’ echipei AC Milan, arestat pentru tentativă de omor în 2019

Daniele Cataldo, cunoscut ultras al echipei italiene de fotbal AC Milan şi mâna dreaptă a şefului facţiunii radicale...

Vrem să dăm tot ce avem mai bun în partida cu Bayern, spune antrenorul lui VfB Stuttgart

Antrenorul echipei VfB Stuttgart, Sebastian Hoeness, are cuvinte de apreciere pentru Bayern Munchen, adversara de sâmbătă a şvabilor...

COSR: Sumele vehiculate pentru premierea sportivilor au caracter preliminar şi rol de estimare

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a analizat în cadrul şedinţei de joi propunerile federaţiilor cu...

Wawrinka s-a calificat în optimi la Stockholm

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, la 39 de ani, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP 250...