Ciclism: Mark Cavendish s-ar putea retrage după Turul Franţei 2024

Data:

Sprinterul britanic Mark Cavendish (Astana) a lăsat să se înţeleagă că se va retrage după Turul Franţei din acest an, în care a obţinut a 35-a sa victorie de etapă, cu care a depăşit recordul legendarului Eddy Merckx (34), scrie AFP.

Duminică, la finalul ultimei etape, un contratimp de 33,7 km între Monaco şi Nisa, Cavendish a fost întrebat dacă aceasta a fost ultima lui cursă şi britanicul a răspuns: ”este probabil să fie”.

Cavendish şi-a îndeplinit ultimul său obiectiv al carierei, depăşirea recordului de victorii al lui Merckx în Turul Franţei. El a reuşit acest lucru în etapa a cincea de la Saint-Vulbas, la 16 ani după primul său succes.

Sprinterul britanic a strâns apoi din dinţi pentru a termina dificilele etape montane şi a ajunge la linia de sosire, aşa cum a fost sâmbătă pe vârful Col de la Couillole, şi duminică a cedat emoţiilor: ”Absorb ceea ce mi se întâmplă. Am eliberat o mulţime de emoţii ieri (sâmbătă) deja. Acolo m-am putut bucura cu adevărat”.

Campionul mondial de şosea din 2011 a parcurs ultima etapă în ritmul său, profitând de ultimul kilometru pentru a saluta spectatorii şi pentru a-şi lua adio de la Marea Buclă.

El şi-a îmbrăţişat cei doi copii şi soţia sa după linia de sosire şi a fost onorat de organizatori duminică seara pe podiumul oficial al Turului, unde a primit o distincţie pentru perfomanţa lui.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...