EURO 2024: Semifinala cu Olanda este un meci ca oricare altul pentru englezul Declan Rice

Data:

Fotbalistul englez Declan Rice este calm înaintea meciului de miercuri cu Olanda, din semifinalele EURO 2024, şi crede că naţionala sa are elanul necesar pentru a deveni în premieră campioană europeană, scrie Reuters, conform Agerpres.

Mijlocaşul lui Arsenal, om de bază pentru o naţională a Angliei care nu a strălucit la acest turneu, a spus că este relaxat înaintea meciului de miercuri de la Dortmund, despre care crede că va fi dificil.

„Este ceva obişnuit… Eu nu pun prea multă presiune asupra mea, nu mă gândesc prea mult la asta. Este un alt meci de fotbal, este o semifinală şi doar în acest fel mă gândesc la asta”, a spus Rice.

„Suntem aici dintr-un motiv, Olanda este aici dintr-un motiv şi fie ca echipa mai bună să câştige. Este un joc de fotbal, simţim că avem o dinamică foarte bun de partea noastră”, a adăugat el.

Statisticile subliniază contribuţia lui Rice pentru Anglia, el fiind jucătorul cu cei mai mulţi kilometri parcurşi la acest turneu (63,9 km în cinci meciuri), şi fiind pe locul 4 la capitolele tacklinguri şi recuperări.

Rice a afirmat că toate acestea fac parte dintr-o zi de muncă.

„Asta este munca noastră, pentru asta suntem condiţionaţi, meciuri de fotbal de 90 de minute. Cu cât meciurile sunt mai mari, cu atât devin mai motivat şi am un plus de energie… se spune că alerg prea mult, dar este doar o parte din mine, îmi place să încerc să-mi ajut coechipierii şi îmi place să recuperez mingea”, a punctat el.

O victorie la Dortmund ar duce Anglia în a doua sa finală consecutivă la un Campionat European şi la a treia finală la un turneu major din istoria sa.

Rice crede că Anglia poate merge până la capăt şi a îndemnat fanii să continue să susţină echipa la meciul cu Olanda, pentru a avea şansa de a întâlni Spania sau Franţa în semifinală.

„Îi respectăm mult. Dacă vă uitaţi la istoria olandezilor, jucătorii pe care i-au produs, antrenorii… ei au fost întotdeauna naţiunea de top. Nu o să stau niciodată aici şi să-i privesc de sus”, a spus Rice.

„Suntem cu adevărat încrezători. Continuaţi să ne sprijiniţi, să ne susţineţi pentru că simţim acea iubire, acea energie. Sper că putem scrie din nou istorie calificându-ne în două finale consecutive”, a continuat mijlocaşul. AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Spectacol grandios şi meci de gală cu Vitesse Arnhem la sărbătoarea centenarului clubului Petrolul Ploieşti

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un spectacol grandios pentru data de 12 octombrie dedicat centenarului clubului fanion...

Cupa Laver este „un eveniment unic şi foarte special”, a spus Alcaraz

Cupa Laver este "un eveniment unic şi foarte special", a declarat tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, care face parte...

Anderlecht Bruxelles l-a demis pe antrenorul Brian Riemer

Anderlecht Bruxelles, cel mai titrat club din fotbalul belgian, a anunţat joi dimineaţă că a pus capăt capăt...

JO 2024: Cinci cazuri pozitive şi 39% din sportivi testaţi antidoping la Paris

Aproape 39% dintre sportivi au fost testaţi antidoping la Jocurile Olimpice de la Paris, iar până acum au...