Neuer poate fi talismanul Germaniei în duelul cu Spania

Data:

Manuel Neuer va fi un jucător cheie în duelul cu echipa de fotbal a Spaniei, prevăzut vineri la Stuttgart, în sferturile EURO 2024, mai ales că portarul german nu a pierdut niciodată un meci disputat în sferturile unei competiţii majore, scrie DPA.

Neuer, 38 ani, va juca vineri al cincilea sfert de finală din cariera sa, reuşind să păstreze poarta imaculată în 50 din cele 123 de selecţii la Mannschaft, inclusiv în meciul cu Danemarca din optimi (2-0).

Forma portarului bavarez era pusă sub semnul întrebării înainte de EURO, dar în timpul turneului Neuer a dovedit că este unul dintre cei mai buni portari din lume, primind două goluri în patru meciuri.

Germania nu a mai bătut Spania la o competiţie majoră din 1988, fiind învinsă în duelurile cu ibericii din finala EURO 2008 şi semifinala CM 2010.

Neuer a avut un rol cheie în sfertul victorios cu Italia de la EURO 2016, când a parat două şuturi la lovituri de departajare. El a fost în poartă şi la sfertul cu Argentina (4-0) de la CM 2010, la cel cu Grecia de la EURO 2012 (4-2) şi la cel cu Franţa (1-0), de la CM 2014.

Din palmaresul bogat al lui Neuer lipseşte doar titlul european: ”Am fost pregătiţi pentru titlul european de mult timp. Mă simt bine şi abia aştept fiecare meci”.

Germania nu a pierdut niciodată în sferturile EURO, de când a fost introdus actualul format în 1996, ieşind victorioasă în cele patru ocazii în care a ajuns acolo. Ultima eliminare în sferturi a fost la Mondialul 1998 în faţa Croaţiei.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – Oţelul e o echipă agresivă, joacă de la egal la egal cu toate echipele

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat,vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara din etapa a 12-a...

Şumudică (Rapid) – Nu mă interesează că jucăm cu ultima clasată, nu mai putem face paşi greşiţi

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Marius Şumudică, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu...

Tricou special pentru jucătorii lui Bayer Leverkusen, la 120 de ani de la înfiinţarea clubului

Jucătorii echipei Bayer Leverkusen, campioana en-titre a Germaniei, vor evolua în această sâmbătă, în etapa a şasea a...

Sabalenka, învinsă de Muchova în sferturi la Beijing (WTA)

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul doi mondial, a fost învinsă de Karolina Muchova cu 7-6 (7/5),...