F1: Andy Cowell, fostul inginer şef al lui Mercedes, s-a alăturat lui Aston Martin

Data:

Andy Cowell, fost inginer şef al echipei Mercedes, s-a alăturat scuderiei Aston Martin în calitate de director executiv în locul lui Martin Whitmarsh, a anunţat echipa cu sediul la Silverstone, conform Reuters.

Cowell îşi va începe activitatea pe 1 octombrie, urmând să răspundă doar coproprietarului echipei şi a preşedintelui executiv Lawrence Stroll, în timp ce Whitmarsh va renunţa la atribuţii înainte de finalul anului.

Britanicul a fost director general al Mercedes AMG GPP (High Performance Powertrains) într-o perioadă de dominaţie a echipei germane, care a câştigat un număr record de opt campionate consecutive la constructori. Un om cheie şi în succesul septuplului campion mondial Lewis Hamilton, Cowell a demisionat în iulie 2020 şi a trecut într-un rol de consultant.

Aston Martin trece de la motoarele Mercedes la Honda, în prezent furnizorii campionilor mondiali Red Bull, din 2026, când sportul intră într-o nouă eră cu reglementări modificate privind motorul şi aerodinamica.

”Formula 1 a fost întotdeauna pasiunea mea competitivă şi mă alătur lui Aston Martin Aramco într-un moment interesant, cu finalizarea iminentă a campusului tehnologic AMR şi tranziţia noastră în 2026 la o echipă completă de lucru cu partenerii noştri strategici Honda şi Aramco’, a spus Cowell într-o declaraţie.

Stroll, al cărui fiu Lance conduce pentru Aston Martin alături de dublu campion mondial Fernando Alonso, a spus că inginerul britanic vine într-un moment crucial: ”Alături de parteneriatul nostru de lucru cu Honda, angajamentul partenerului nostru de titlu Aramco şi conducerea lui Andy, suntem pe cale să devenim o echipă câştigătoare a campionatului mondial. Andy are sprijinul meu complet şi va avea toate resursele disponibile pentru a câştiga”.

Whitmarsh, instalat în 2021 ca director executiv, l-a descris pe Cowell drept ”un atu incredibil” şi a spus că se va îndepărta de Aston Martin pentru a se concentra pe alte proiecte.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: SUA – România 20-22, într-un meci-test, la Chicago

Naționala de rugby a României s-a impus la limită, scor 22-20, la Chicago, în meciul-test cu SUA. Urmează...

Şah: Fabiano Caruana a câştigat Superbet Chess Classic România 2024

Americanul Fabiano Caruana a câştigat, vineri, turneul de şah Superbet Chess Classic România pentru al doilea an la...

Fotbal: Farul Constanţa – CSA Steaua 3-0, în meci amical

Echipa de fotbal Farul Constanţa a învins formaţia de ligă secundă CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 3-0...

Tenis: Madison Keys şi Paula Badosa, în optimi de finală la Wimbledon

Americanca Madison Keys, numărul 13 mondial, a învins-o vineri în două seturi, 6-4, 6-3 pe ucraineanca Marta Kostiuk,...