Bellingham, vizat de o anchetă disciplinară (UEFA)

Data:

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat, luni, deschiderea unei anchete disciplinare care îl vizează pe internaţionalul englez Jude Bellingham, autorul golului egalării în partida cu Slovacia, pe care l-a celebrat într-o manieră nepotrivită, informează AFP.

Instanţa europeană, organizatoarea Campionatului European din Germania, a anunţat „o anchetă disciplinară” sub egida unui inspector de etică şi disciplină privind un posibil comportament inadecvat al lui Bellingham.

Comunicatul UEFA nu a oferit nicio precizare privind natura faptelor reproşate.

Bellingham a menţinut Anglia în viaţă la EURO, egalând în al cincilea minut adiţional al meciului (90+5) cu o reluare acrobatică pe spate.

El a sărbătorit înscrierea golului cu braţele desfăcute, cum îi este obiceiul, dar înainte de reluarea jocului, el şi-a dus mâinile între picioare într-un moment în care trecea prin faţa băncii slovace, ceea ce a fost interpretat ca un posibil gest obscen şi o provocare.

Dar jucătorul lui Real Madrid, în vârstă de 21 ani, a postat un mesaj pe contul său de X pentru a dezminţi orice rea intenţie.

„A fost doar o glumă privată pentru amicii mei apropiaţi care erau la meci”, a spus el, adăugând că are „doar respect pentru Slovacia”.

Selecţionata Angliei s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, printr-o victorie cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, cu Slovacia, duminică seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen.

Ivan Schranz a deschis scorul pentru slovaci, dar Jude Bellingham a egalat in extremis şi a trimis meciul în prelungiri, unde Harry Kane a semnat golul victoriei.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: SUA – România 20-22, într-un meci-test, la Chicago

Naționala de rugby a României s-a impus la limită, scor 22-20, la Chicago, în meciul-test cu SUA. Urmează...

Şah: Fabiano Caruana a câştigat Superbet Chess Classic România 2024

Americanul Fabiano Caruana a câştigat, vineri, turneul de şah Superbet Chess Classic România pentru al doilea an la...

Fotbal: Farul Constanţa – CSA Steaua 3-0, în meci amical

Echipa de fotbal Farul Constanţa a învins formaţia de ligă secundă CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 3-0...

Tenis: Madison Keys şi Paula Badosa, în optimi de finală la Wimbledon

Americanca Madison Keys, numărul 13 mondial, a învins-o vineri în două seturi, 6-4, 6-3 pe ucraineanca Marta Kostiuk,...