Andy Murray, incert pentru turneul de la Wimbledon

Data:

Tenismanul scoţian Andy Murray, afectat de probleme la un şold şi la genunchiul drept, a fost nevoit să abandoneze în meciul cu australianul Jordi Thompson din optimile turneului pe iarbă de la Queen’s (ATP), miercuri, la Londra, iar participarea sa la Wimbledon, turneul londonez de Mare Şlem care debutează pe 1 iulie, este incertă, informează AFP.

După primul său joc pe serviciu, scoţianul de 37 de ani a început să cedeze, iar la al doilea tot pe serviciu, Murray (129 ATP) a apelat la terapeut.

După intervenţia acestuia la şold şi genunchiul drept, fostul lider mondial a reluat jocul înainte de a se opri definitiv de data aceasta, în timp ce scorul era de 4-1 în favoarea lui Thompson.

Murray a părut că suferă încă de marţi, din primul tur al turneului pe care care l-a câştigat de cinci ori în cariera sa, înainte de a-l învinge pe australianul Alexei Popyrin, în cel de-al 1.000-lea său meci din carieră.

Înaintea debutului la Queen’s, Murray, triplu câştigător de Mare Şlem şi dublu campion olimpic în 2012 şi 2016, a declarat că nu este sigur că va participa la Paris la a cincea sa ediţie a Jocurilor Olimpice pe terenurile de la Roland Garros.

Dublul câştigător al turneului de la Wimbledon a avut un an dificil, el s-a accidentat deja la o gleznă, la finele lunii martie, în turul 3 la Mastersul 1.000 de la Miami, revenind pe teren după două luni, pe zgură, la Geneva.

Murray, care a fost la un pas să-şi încheie cariera în 2019, a continuat totuşi după ce i-a fost pusă o proteză la şoldul de la piciorul drept, dar a lăsat să se înţeleagă că acest sezon va fi ultimul din cariera sa.

Rezultatele înregistrate miercuri în optimi la Queen’s:
Sebastian Korda (SUA) – Grigor Dimitrov (Bulgaria/N.3) 6-4, 3-6, 7-5
Rinky Hijikata (Australia) – Matteo Arnaldi (Italia) 7-6 (7/0), 7-6 (9/7)
Jordan Thompson (Australia) – Andy Murray (Marea Britanie) 4-1 (abandon Murray)
Taylor Fritz (SUA/N.4) – Milos Raonic (Canada) 7-6 (7/5), 6-4
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – În ziua de azi nu mai există favorită la campionat

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu există...

Sergio Ramos, contactat de clubul egiptean Zamalek Cairo

Fundaşul spaniol Sergio Ramos, fostul căpitan al echipei Real Madrid, în prezent liber de contract, a fost contactat...

Marius Şumudică (Rapid) – Cred că a sosit timpul să luăm puncte şi acasă

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a venit timpul ca formaţia...

Penarol Montevideo, ultima echipă calificată în semifinalele competiţiei Copa Libertadores

Echipa uruguayană Penarol Montevideo s-a calificat în semifinalele competiţiei Copa Libertadores la fotbal, echivalentul Ligii Campionilor europeni, după...