Olandezii se aşteaptă ca Mbappe să joace cu o mască pe faţă în meciul de vineri

Data:

Componenţii selecţionatei de fotbal a Olandei pregătesc meciul de vineri împotriva Franţei, de la EURO 2024, cu convingerea că starul şi căpitanul Les Bleus, Kylian Mbappe, va fi prezent pe teren, în ciuda fracturii nazale pe care a suferit-o în meciul de debut cu Austria.

„Cred că Mbappe va fi bine din punct de vedere fizic. Cred că îl vom vedea cu o mască vineri. Este un mare fotbalist şi va trebui să ne descurcăm cu asta”, declarat mijlocaşul olandez Tijjani Reijnders, marţi, în cursul unei conferinţe de presă.

Portarului naţionalei Oranje, Bart Verbruggen, pare însă mai puţin interesat de prezenţa pe teren a lui Mbappe în partida de la Leipzig, în condiţiile în care lotul Franţei este oricum plin de vedete.

„Sincer să fiu, nu-mi pasă dacă Mbappe va fi acolo. Franţa are o mulţime de alţi atacanţi buni şi o selecţionată solidă. Desigur, Mbappe este un jucător super-bun, dar nu ne este frică de nimeni”, a asigurat Verbruggen.

Jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă au ţinut să-i amintească însă lui Verbruggen, jucătorul echipei engleze Brighton, că a încasat două goluri de la Kylian Mbappe cu ocazia primei sale selecţii la echipa naţională, încheiată cu o înfrângere pe teren propriu a Olandei în faţa Franţei (1-2), pe 13 octombrie 2023, în preliminariile EURO 2024.

„Asta nu-mi venea cu adevărat în minte. Desigur, când joci împotriva Franţei, ca acum, te gândeşti automat la debut, dar nu-mi mai fac griji pentru acele goluri primite”, a asigurat Verbruggen.

Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) a publicat marţi un comunicat în care a precizat că prezenţa lui Mbappe pe teren la meciul cu Olanda rămâne „incertă”, o nouă actualizare a stării de sănătate a căpitanului Les Bleus urmând să fie făcută în cursul zilei de miercuri.

„Mbappe a suferit o fractură la nas”, confirmase anterior FFF, în noaptea de luni spre marţi, după accidentarea atacantului în meciul cu austriecii. „Kylian Mbappe a revenit în cantonamentul echipei Franţei şi va urma un tratament în zilele următoare, fără a fi supus imediat unei intervenţii chirurgicale. Se va realiza o mască în aşa fel încât să-i permită numărului 10 al echipei Franţei să ia în considerare reluarea competiţiei după o perioadă dedicată tratamentului”, a explicat Federaţia franceză.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – În ziua de azi nu mai există favorită la campionat

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu există...

Sergio Ramos, contactat de clubul egiptean Zamalek Cairo

Fundaşul spaniol Sergio Ramos, fostul căpitan al echipei Real Madrid, în prezent liber de contract, a fost contactat...

Marius Şumudică (Rapid) – Cred că a sosit timpul să luăm puncte şi acasă

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a venit timpul ca formaţia...

Penarol Montevideo, ultima echipă calificată în semifinalele competiţiei Copa Libertadores

Echipa uruguayană Penarol Montevideo s-a calificat în semifinalele competiţiei Copa Libertadores la fotbal, echivalentul Ligii Campionilor europeni, după...