Slovacia ”nu a avut nicio temere”, a spus selecţionerul după victoria cu Belgia

Data:

Învingătoare surpriză în faţa Belgiei (1-0), luni, la Frankfurt, în Grupa E de la EURO 2024, echipa de fotbal a Slovaciei a făcut faţă „fără să arate nicio temere” în faţa „diavolilor roşii”, a declarat selecţionerul italian Francesco Calzona, citat de AFP.

„Evident, sunt încântat de această victorie. A trebuit să ne forţăm limitele în repriza secundă, dar trebuia să ne aşteptăm la o opoziţie de asemenea clasă”, a spus selecţionerul în conferinţa de presă.

„Echipa mea a făcut ceea ce trebuia să facă şi nu a arătat nicio temere” în faţa numărului 3 mondial, a mai spus antrenorul, referindu-se la modestul loc 48 ocupat de Slovacia în clasamentul FIFA.

„Este o victorie semnificativă pentru mine, personal. Iar băieţii au făcut o treabă excelentă, meritau o victorie ca aceasta”, a adăugat Calzona.

„Slovacia este o ţară mică, dar mulţi oameni au venit să ne susţină. Bărbaţi, femei, copii, toţi cu zâmbetul pe buze şi este foarte emoţionant”, a mai spus tehnicianul.

Referitor la calificarea în faza optimilor de finală, unde Slovacia şi-ar putea asigura participarea în cazul unei victorii cu Ucraina (21 iunie), învinsă cu 3-0 de România, tot luni, selecţionerul a afirmat că „va fi greu” să se califice.

„Cele două echipe care păreau să aibă cele mai mari şanse de calificare au pierdut surprinzător primul lor meci. Ele vor vrea să se răzbune, dar nici noi nu vom rata această oportunitate care ni se oferă”, a conchis selecţionerul.

Selecţionata Slovaciei a învins surprinzător formaţia Belgiei cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, pe Frankfurt Arena, într-un meci din Grupa E a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

”Diavolii roşii”, mereu consideraţi printre favoriţi la turneele finale, au dezamăgit la debut, pierzând în faţa unei ambiţioase echipe a Slovaciei, care s-a impus prin golul lui Ivan Schranz (7).
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – În ziua de azi nu mai există favorită la campionat

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu există...

Sergio Ramos, contactat de clubul egiptean Zamalek Cairo

Fundaşul spaniol Sergio Ramos, fostul căpitan al echipei Real Madrid, în prezent liber de contract, a fost contactat...

Marius Şumudică (Rapid) – Cred că a sosit timpul să luăm puncte şi acasă

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a venit timpul ca formaţia...

Penarol Montevideo, ultima echipă calificată în semifinalele competiţiei Copa Libertadores

Echipa uruguayană Penarol Montevideo s-a calificat în semifinalele competiţiei Copa Libertadores la fotbal, echivalentul Ligii Campionilor europeni, după...