EURO, mai dificil decât Cupa Mondială? Deschamps îi dă dreptate lui Mbappe

Data:

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a explicat într-un interviu acordat ziarului german Bild, motivele pentru care, în opinia sa, nivelul unui Campionat European de fotbal este superior celui al unei Cupe Mondiale, o poziţie similară cu cea a căpitanului Les Bleus, Kylian Mbappe, pe care acesta a exprimat-o în urmă cu câteva zile.

„Este suficient să-ţi arunci un ochi asupra clasamentul FIFA, cu Belgia, Anglia, Portugalia, Olanda, Spania, Italia şi Croaţia, sunt alte şapte echipe europene, alături de Franţa, care apar în Top 10. Şi toate sunt echipe care au ambiţia să devină campioane europene. Acesta li se alătură desigur Germania, marea naţiune a fotbalului”, a declarat Deschmps.

„Noi avem potenţialul şi ambiţia să câştigăm trofeul, dar un Campionat European este foarte exigent. Este suficient să priveşti grupele din primul tur. Noi jucăm, de exemplu, împotriva unei Austrii foarte puternice, contra Olandei şi Poloniei. Spania este într-o grupă cu Italia, Croaţia şi Albania. Trebuie să fii acolo încă de la început”, a precizat el.

Pe 4 iunie, după oficializarea trecerii sale la Real Madrid, Mbappe a afirmat, în cursul unei conferinţe de presă a naţionalei Franţei, că „în opinia sa, Campionatul European este o competiţie foarte complicată, mai dificilă decât Cupa Mondială”. „Toate echipele se cunosc la EURO, suntem obişnuiţi să jucăm tot timpul unii împotriva altora, aşa că tactic este un fotbal asemănător. Este dificil încă din faza grupelor”, a explicat căpitanul Les Bleus.

Afirmaţiile lui Mbappe au fost contrazise de mai mulţi fotbalişti, printre care şi căpitanul selecţionatei Argentinei, campioana mondială en titre, care a învins Franţa la loviturile de departajare în finala CM 2022 din Qatar.

”Mbappe a spus asta? El s-a gândit măcar şi la echipele din America de Sud? Mbappe a mai vorbit despre lucrurile astea şi înainte de Cupa Mondială, din Qatar. Fiecare acordă importanţă competiţiei în care joacă. Campionatul European este foarte important, dar Mbappe exclude echipe ca Brazilia, Argentina sau Uruguay, echipe care au cinci, patru sau două Cupe Mondiale în palmares”, a replicat Messi.

O poziţie similară cu a lui Messi a avut şi căpitanul selecţionatei Croaţiei, Luka Modric.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – În ziua de azi nu mai există favorită la campionat

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu există...

Sergio Ramos, contactat de clubul egiptean Zamalek Cairo

Fundaşul spaniol Sergio Ramos, fostul căpitan al echipei Real Madrid, în prezent liber de contract, a fost contactat...

Marius Şumudică (Rapid) – Cred că a sosit timpul să luăm puncte şi acasă

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a venit timpul ca formaţia...

Penarol Montevideo, ultima echipă calificată în semifinalele competiţiei Copa Libertadores

Echipa uruguayană Penarol Montevideo s-a calificat în semifinalele competiţiei Copa Libertadores la fotbal, echivalentul Ligii Campionilor europeni, după...