Samuel Eto’o nu este interesat să candideze la preşedinţia Camerunului

Data:

Preşedintele Federaţiei cameruneze de fotbal (FECAFOOT), Samuel Eto’o, a dezminţit categoric zvonurile privind dorinţa lui de a candida la preşedinţia Camerunului, scrie Xinhua.

Fostul atacant al Barcelonei a fost ales să conducă FECAFOOT în 2021, dar mandatul său a stârnit controverse în naţiunea central-africană după performanţele slabe ale echipei naţionale, din cauza unei suspiciuni de aranjare a meciurilor şi din cauza promisiunilor neîndeplinite.

Eto’o a declarat că s-a confruntat cu opoziţie şi critici de la alegerea sa din cauza afirmaţiilor că doreşte să candideze la preşedinţia cameruneză: ”Să fie clar, preşedinţia FECAFOOT nu este o piatră de temelie pentru preşedinţia republicii. Spun din nou cu voce tare şi clar: Eu, Samuel Eto’o Fils, nu sunt un candidat pentru preşedinţia Camerunului. Această clarificare pare necesară pentru a pune capăt acestei obsesii nesănătoase. Provoacă suferinţă familiei mele, îmi sperie prietenii, împiedică proiectul nostru sportiv şi reprezintă o ameninţare pentru siguranţa mea. Mi-am dedicat viaţa fotbalului. De la joaca din copilărie până la maturitate şi acum ca un conducător sportiv, am dat tot ce am mai bun”, a declarat Eto’o într-o declaraţie publicată joi pe social media.

Recent, Eto’o a fost implicat într-un scandal legat de postul de selecţioner al Camerunului. După ce l-a contestat pe belgianul Marc Brys, numit în funcţia de antrenor al echipei naţionale la decizia şefului statului, fără consultarea lui Eto’o, fosta glorie a echipelor FC Barcelona, Inter Milano şi Chelsea şi-a cerut scuze pentru comportamentul său jignitor la adresa antrenorului echipei naţionale, pe care l-a confirmat în final în funcţie după ce desemnase un antrenor interimar, pe Martin Ndtoungou.

Recent, Camerunul a învins Insulele Capului Verde cu 4-1 şi a remizat, 1-1, în deplasare cu Angola, în preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Serviciul meteorologic francez prognozează temperaturi mai mari decât normalul pe durata JO de la Paris

Serviciul meteorologic francez, Meteo-France, a anunţat, vineri, că "temperaturile vor fi mai mari decât media normală" în Franţa...

Puşcaş – Încă putem scrie istorie, sper să fim cât mai productivi

Fotbalistul echipei naţionale a României, George Puşcaş, a declarat, joi, într-un interviu, că prima reprezentativă a României, calificată...

Verstappen (Red Bull), cel mai rapid în sesiunea de antrenamente libere la MP al Austriei

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en-titre, a fost cel mai rapid vineri în sesiunea de...

EURO 2024: Nicio echipă nu este mai bună ca noi, crede spaniolul Nico Williams

Spania, singura echipă cu punctaj maxim şi fără gol încasat la EURO 2024, abordează cu încredere duelul cu...