Fotbal: Miroslav Klose, golgheterul Cupei Mondiale, numit antrenor la FC Nurnberg

Data:

Miroslav Klose, golgheterul all-time al Cupei Mondiale şi al selecţionatei Germaniei, a fost numit marţi în funcţia de antrenor al echipei de fotbal FC Nurnberg, a anunţat clubul german de ligă secundă, citat de agenţia DPA.

În vârstă de 46 de ani, Klose îl înlocuieşte la FC Nurnberg pe Cristian Fiel, care a preluat între timp conducerea tehnică a formaţiei Hertha Berlin.

Recent, numele lui Miroslav Klose fusese legat de cel al fostului său club Lazio Roma, înainte de a prelua primul său job de antrenor principal la seniori în ţara sa natală

Fostul atacant Miroslav Klose a câştigat Cupa Mondială în 2014 şi a devenit golgheterul all-time acestei competiţii, cu un total de 16 goluri înscrise în 24 de meciuri disputate la patru turnee finale (5 goluri în 2002, 5 goluri în 2006, 4 goluri în 2010 şi 2 goluri în 2014).

El este urmat de brazilianul Ronaldo Nazario, autorul a 15 goluri în 19 meciuri disputate la trei ediţii ale Cupei Mondiale (3 goluri în 1998, 8 goluri în 2002 şi 3 goluri în 2006).

Miroslav Klose a înscris în total 71 de goluri în 137 de selecţii, între 2001 şi 2014, fiind cel mai bun marcator din istoria Mannschaft.

Germanul şi-a început cariera de antrenor în 2018, la echipa Under-17 a fostului său club Bayern Muncdhen, iar apoi a fost antrenor secund la echipa bavareză în 2020-2021, înainte de a fi numit la conducerea formaţiei austriece Altach, în sezonul următor.

FC Nurnberg a evoluat ultima oară în Bundesliga în sezonul 2018-2019 şi s-a clasat pe locul 12 în ultimul sezon din liga secundă germană.

Clubul are în palmares nouă titluri naţionale şi patru Cupe ale Germaniei, bucurându-se în continuare de o mare popularitate.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – În ziua de azi nu mai există favorită la campionat

Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu există...

Sergio Ramos, contactat de clubul egiptean Zamalek Cairo

Fundaşul spaniol Sergio Ramos, fostul căpitan al echipei Real Madrid, în prezent liber de contract, a fost contactat...

Marius Şumudică (Rapid) – Cred că a sosit timpul să luăm puncte şi acasă

Antrenorul echipei Rapid, Marius Şumudică, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a venit timpul ca formaţia...

Penarol Montevideo, ultima echipă calificată în semifinalele competiţiei Copa Libertadores

Echipa uruguayană Penarol Montevideo s-a calificat în semifinalele competiţiei Copa Libertadores la fotbal, echivalentul Ligii Campionilor europeni, după...