Peste 419.000 de spectatori au participat la Marele Premiu al Australiei

Data:

Aproape 420.000 de fani ai Formulei 1, mai exact 419.114 conform organizatorilor, s-au aflat în tribunele circuitului Albert Park din Melbourne în cele patru zile ale Marelui Premiu al Australiei, revenit în calendar după două anulări din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres.

Acest nou record pentru cursa de la antipozi şi una dintre cele mai mari audienţe cumulate din istoria Campionatului Mondial de Formula 1 pe parcursul unui weekend, depăşeşte numărul de 401.000 de spectatori, realizat în 1996, cu ocazia primei ediţii de la Melbourne a Grand Prix-ului Australiei, după unsprezece ani petrecuţi la Adelaide.

Charles Leclerc, pilotul monegasc al echipei Ferrari, a câştigat duminică Marele Premiu australian, în faţa a 128.294 de fani, însă iubitorii sportului cu motor s-au adunat în număr mare în jurul paddock-urilor şi la standuri (peste 55.000) şi în cursul zilei de joi, pentru a savura ambianţa evenimentului, chiar dacă niciun monopost nu a ieşit pe pistă în ziua respectivă.

În 2021, circa 400.000 de fani au luat loc în tribunele Circuitului Americilor cu ocazia Marelui Premiu de la Austin (Texas). Recordul în Australia este în continuare de 520.000 de spectatori, stabilit în 1995, cu ocazia ultimei ediţii a cursei de la Adelaide.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Romania este campioana europeana la Europenele de culturism si fitness din Spania

Lotul de sportivi ai Federatiei Romane de Culturism si Fitness se intoarce victorios acasa. Sportivii romani, aflati intr-o...

Polo: CSA Steaua, favorită la cucerirea titlului

CSA Steaua Bucureşti se află la un singur succes de câştigarea celui de-al 20-lea său titlu naţional, după...

Fotbal: Farul Constanţa – Sepsi OSK 1-4, în play-off-ul Superligii

Farul Constanţa a fost învinsă fără drept de apel de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu scorul de 4-1...

Tenis: Swiatek şi Sabalenka, în finala de la Madrid

Poloneza Iga Swiatek şi belarusa Arina Sabalenka, primele două jucătoare ale lumii, ca şi în 2023, se vor...