Ciclism: Primoz Roglic a câştigat etapa-regină din cursa Criterium du Dauphine

Data:

Ciclistul sloven Primoz Roglic (Bora-hansgrohe) a câştigat sâmbătă etapa-regină din cursa Criterium du Dauphine, desfăşurată pe distanţa de 155,3 km, între localităţile Albertville şi Samoens, şi şi-a consolidat primul loc în clasamentul general cu o zi înaintea ultimei etape, informează AFP, scrie Agerpres.

În această etapă a 7-a, pe un traseu muntos, Primoz Roglic, cronometrat în 4 h 29 min 16 sec, i-a devansat la sprint pe americanul Matteo Jorgenson (Team Visma – Lease a Bike), sosit în acelaşi timp, şi italianul Giulio Ciccone (Lidl-Trek), la 2 secunde. Slovenul a obţinut a doua sa victorie consecutivă de etapă în ediţia cu numărul 76 din Criterium du Dauphine.

Belgianul Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), care era pe locul 2 la general după etapa de vineri, fost depăşit de situaţie când mai erau 8 km până la sosire şi a încheiat la 1 min 46 sec de învingător.

În clasamentul general, Roglic este urmat acum la 1:02 de Jorgenson şi la 1:13 de canadianul Derek Gee (Israel-Premier Tech). Remco Evenepoel este pe poziţia a 6-a, la 2:15.

Duminică, tot pe un traseu muntos, va avea loc ultima etapă, a 8-a, lungă de 160,6 km, între Thones şi Plateau des Glieres.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal – Olanda: Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul a anunţat că nu va mai conta pe el după transferul în Arabia Saudită

Steven Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul Ronald Koeman a anunţat că el nu va mai juca la...

Mikel Oyarzabal, accidentat la gleznă, indisponibil pentru meciul Spaniei împotriva Elveţiei

Atacantul Mikel Oyarzabal a suferit o entorsă la glezna stângă în timpul meciului de joi cu Serbia, din...

Mijlocaşul belgian Kevin De Bruyne a criticat UEFA şi FIFA pentru calendarul încărcat

Mijlocaşul Kevin De Bruyne, vedeta belgiană a echipei engleze de fotbal Manchester City, a criticat UEFA şi FIFA...

Dinamo a transferat doi jucători nigerieni pe care i-a împrumutat la AFC Câmpulung Muscel

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat, marţi, pe pagina oficială de Facebook, transferul a doi jucători nigerieni...